Stockholm i fokus

Två tips från Stockholm, om Stockholm, för Stockholmare…

 

Nytt Center för Sociala Entreprenörer öppnar i Stockholm

 


CSES (Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm) stimulerar och stödjer utvecklingen av sociala innovationer, för att bidra till framväxten av nya företag och organisationer som löser angelägna sociala problem.

Vår vision är att vara den givna samarbetspartnern för alla de sociala entreprenörer i Stockholmsområdet som vill ha hjälp att utveckla sitt företag. Genom rätt kompetens och nätverk ska vi aktivt bidra till att göra samhället och världen bättre.

Kolla in platsen HÄR

Intressant inte bara för oss som målgrupp, utan även för oss som trend-iakttagare. Här alldeles särskilt inför debatt-uppgiften (hur framställs SHE:n) eller för att få ett aktuellt exempel på de många bollar som flyger  i defintions-härvan. Här är alltså ”socialt entreprenörskap” definierat som företagsutvecklare.

Inbjudan till samtal om det civila samhället, 17 november

 

Tankesmedjan Sektor 3 anordnar ett samtal om det civila samhället och dess definition enligt forskningen.

 

De senaste åren har det civila samhället som begrepp gjort ny entré i politiken. En ny politik för det civila samhället presenterades 2009 och vi ser allt fler samråd och överenskommelser med civila samhällets organisationer. Samtidigt är det ofta oklart – vad menar vi egentligen när vi talar om det civila samhället? Varken forskningen eller det civila samhällets organisationer har någon entydig definition.

 

Mer info HÄR. För oss som inte är i hufvudstaden just då gäller det att bambuza ikapp, helt enkelt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.