Sändning från: ”Vad finansierar sociala innovationer?”

Följ sändningen från Stockholm:

Info om seminariet:

24 januari: Vad finansierar sociala innovationer?

Sociala innovationer uppstår lite varstans och ofta utan självklar avsändare. Vem ska finansiera dem och säkra initiativets långsiktighet? Vad finns det för sociala innovationer för finansieringen av andra sociala innovationer? Hur kan vi på bästa sätt mäta och förmedla de sociala och miljömässiga värden som skapas?

Talare:
Peter Sebastian, Senior Associate, Social Finance (UK)
Social Finance arbetar med att utveckla marknaden för sociala investeringar, bland annat genom att introducera Social Impact Bonds, ett verktyg som kopplar offentlig finansiering, riskkapital och organisationer som skapar sociala vinster.

Joe Ludlow, Director Public Services Lab, NESTA (UK)
Forskningsinstitutet NESTA är en av de främsta aktörerna inom innovationsfältet som främjar och lyfter fram sociala innovationer som lösningar till sociala och ekonomiska problem i Storbritannien.

Katarina Chowra, ordförande Economic Shift (S)
Economic Shift är en ideell förening som verkar för ett samhälle där företag tar ett aktivt samhällsansvar etiskt, social och miljömässigt. Katarina har länge arbetat med affärsutveckling inom mobiltelefoni men är nu entreprenör och har bland annat vunnit Draknästet. Hon har varit med och grundat Economic Shift.

En del av seminarieserien SocInnX3 – ett samarbete mellan Sektor3, Mötesplatsen för social innovation och samhällsentreprenörskap och British Council i samarbete med SERUS och 100hus.
Läs mer – länk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.