3 seminarier i Malmö – Lärande verkstad för social hållbarhet

27 oktober 13:00 – 16:30:

Hur människan blev människa, och hur det gick sedan.

Författaren till boken Gryning över Kalahari, Lasse Berg, berättar om människans ursprung och vilka utmaningar och möjligheter det kan innebära i dagens samhälle.
Facebook-event

16 november 9:30 – 16:00:

Gemensam sak – att jobba med värderingar för hållbarhet.

Föreläsning och workshop med utgångspunkt från rapporten ”Common Cause – Working with our cultural values”, med Richard Hawkins.
Facebook-event

17 november 13:00 – 17:00:

Workshop: Omställning i praktiken.

Hugo Malm berättar om Omställningsrörelsens arbete i Sverige.

Hur ställer vi om till ett hållbart samhälle? Hur organiserar vi oss tillsammans här i Malmö – i kvarteret, i bostadsområdet, i stadsdelen? Vad finns det för modeller och redskap för möten, ledarskap och kommunikation som hjälper oss i detta gemensamma arbete?

Mänskligheten står idag inför gigantiska kriser – ekologiska, sociala och ekonomiska. Det blir alltmer uppenbart att dessa kriser är sammankopplade med varandra och många börjar ana att det krävs grundläggande förändringar om vi skall kunna skapa ett hållbart samhälle.

Glokala folkhögskolan startar en lärande verkstad som fokuserar på den sociala aspekten av hållbarhet. Hur kan vi organisera oss för att skapa en ny hållbar samhällsstruktur som bland annat innebär att
·    vi människor kommer till vår rätt
·    det bästa hos oss lyfts fram
·    strukturen är sådan att den utvecklar oss och formar oss till kompetenta medskapare i ett hållbart samhälle?

Denna lärande verkstad, som är öppen för alla, bärs upp av olika aktiviteter såsom föreläsningar, kurser, seminarier och diskussionskvällar. Vi utforskar och diskuterar grundläggande frågor såsom människans ”natur” och drivkrafter, konkurrens kontra samarbete, hur vi kan börja organisera oss så att vi tillsammans kan ta makten över vår närmiljö och stärka lokalsamhället. Vi lär oss olika redskap för fördjupat samarbete och gemensamt ledarskap.

Tre aktiviteter är redan inplanerade.

Välkommen du också!

27 oktober 13.00-16.30
Hur människan blev människa, och hur det gick sedan med Lasse Berg
Författaren till boken Gryning över Kalahari, Lasse Berg, berättar om människans ursprung och vilka utmaningar och möjligheter det kan innebära i dagens samhälle. Efter fikapausen om permakultur & Non Violent Communication
Plats: Sofielundsskolans aula, Rolfsgatan 8, Malmö
Arr: Glokala folkhögskolan

16 nov 9.30-16.00
Gemensam sak – att jobba med värderingar för hållbarhet
Föreläsning och workshop med utgångspunkt från rapporten ”Common Cause – working with our cultural values” av och med Richard Hawkins.
Plats: Troligtvis på Ekocentrum i Syd, Kirseberg, Malmö
Anmälan (senast den 5 november) & frågor: anna.a@glokala.se
Arr: Omställning Sverige, Hela Sverige ska leva, Glokala folkhögskolan, Ekoncentrum i Syd, Attac Malmö/Lund och Jordens vänner Malmö/Lund.

17 november 13.00-17.00
Omställning i praktiken!
Kan Omställningsrörelsen (Transition Network) stärka oss i det lokala arbetet mot ett hållbart samhälle? Kan det bli ett paraply som hjälper pågående initiativ att stötta varandra? Hugo Malm från Omställningsrörelsen berättar med utgångspunkt från Omställning Linköping.
Plats: Tryckeriet, Rolfsgatan 7b, Malmö
Arr: Glokala folkhögskolan & Omställning Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.