12 nov: Crowdfunding del 2

För en dryg månad sedan lanserades Manymade, en ny crowdfundingsida som riktar sig till utövare inom kultur, konst och teknologi i hela Norden. Bakom initiativet står Olof Werngren och Majken Overgaard, båda med bakgrund i konstvärlden och en insyn i den skeva stipendiedjungel som det gäller att hitta rätt i om en behöver finansiera sitt kulturprojekt.

Jag träffade Olof på ett stimmigt café nära stationen förra veckan. Han var på väg till Göteborg för att tala om Manymade på Svenska fotografers förbund. Men innan tåget gick hann jag fråga honom om vad Manymade egentligen är och hur det har varit att arbeta med projektet.

Eftersom bakgrundsmusik, espressomaskiner och annan eftermiddagslojhet kanske gör intervjun lite svårlyssnad, har jag markerat olika nedslag i samtalet med (soundcloud-)kommentarer. Med hjälp av dessa kan du alltså hoppa in och ut ur intervjun där det passar dig bäst. Särskilt intressant för Modul 2 är Olofs kommentarer i slutet av intervjun där han beskriver den samhällsentreprenöriella arbetsprocessen som enbart få förunnat. ”Men jag hoppas att jag just därigenom kan vara en möjliggörare även för de som inte råkar sitta på många kontakter”

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/67437209″ params=”show_comments=true&auto_play=false&color=ff7700″ width=”100%” height=”81″ iframe=”false” /]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.