18 mars: Affärsaktivism och aktörer som bygger sammanhang

Hej,

under våren pågår en turné där Ashoka och Reach for Change gör inspirationskvällar. Förra veckan kom turen till Malmö, här är några korta intryck:

Ashoka har nyligen börjat etablera sig i Sverige, och uppmanade alla att skicka in förslag på sociala entreprenörer som de borde känna till eller komma i kontakt med. De har ett uttalat fokus på ”individer som får bollen i rullning”, arbetar för ”en mer konkurrenskraftig ideell sektor” och lyfter samtidigt fram att det handlar om att stödja socialt entreprenörskap ”som vill åstadkomma långsiktig systemförändring” (citerat från Ola Spannars introduktion av Ashoka under kvällen).

Reach for Change berättade också snabbt om sitt arbete och hur de har etablerat sig i fler länder senaste tiden.

Turnémakarna skriver om kvällen och berättar bland annat om presentationerna från Naim Zeneli om hans arbete med Forza Ungdom, och norska Marit Sanner om Forandringsfabrikken. ”Hennes främsta tips till dem som vill gå samma väg är att bygga relationer, det är dem som kommer vara avgörande för verksamheten framöver.”

– –

affarsaktivisten

Nyligen i UR, intervju med Anna Ryott som ligger bakom boken ”Affärsaktivisten – manifest får lönsam och hållbar business”:
”CSR, Corporate Social Responsibility är ute. Nu gäller CSP, Corporate Social Profitability. Detta menar Anna Ryott i ”Affärsaktivisten – manifest för lönsam och hållbar business”. En kombination av profit och humanism är möjlig. Författaren har intervjuat några av Sveriges näringslivsprofiler och affärsaktivister. Intervjuare: Marika Griehsel.”

http://urplay.se/Produkter/174814-En-bok-en-forfattare-Affarsaktivisten

 

Vilka tankar väcker intervjun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.