16 sept: Planeringsskiss & coaching

Hälsning & planering för året

Videohälsning från Hannah, Towe & August:

Utifrån den gemensamma planeringen vi skapade på internatträffen har vi börjat ta fram en översikt för året med tematiska fokus.

Tidsplanen som är under utveckling växer fram här på plattformen, Kursforum → Tidsplan – Översikt
https://samhallsentreprenor.glokala.net/she2/kursoversikt-2013-2014/

Vi startar med ”Inre liv – del 1”, där frågeställningar kring den egna idéutvecklingen och arbetsprocessen står i fokus.

Temat “Inre liv” rymmer många av de aspekter som berör det egna sättet att organisera sig i och kring sitt personliga samhällsentreprenörskap. Vi inleder med att presentera oss och projektet vi jobbar med, dels för att vi ska känna varandra, dels för att du själv ska kunna göra en strukturerad skiss av hur ditt kommande år kan se ut. Därefter dyker vi  lite djupare och tittar på vilka behov vi står inför i vårt arbete. Vad är svårast just nu och på vilket sätt tar sig andra an denna utmaning?

Modulen sträcker sig fram till början av oktober och dyker sedan upp efter jul igen. Vid sidan av uppgifterna kommer även coachningen att gå in på detta ämne.

Vi föreslår två huvudsakliga uppgifter att lämna in de närmaste veckorna. Först en planeringsuppgift kring egen idé/initiativ. Lite senare en intervjuuppgift. Här nedan presenterar vi den första uppgiften.

Skriv gärna i forumet om du har tankar, förslag eller frågor kring den översiktliga planeringen! Eller maila oss direkt.

Coaching

En röd tråd över året som vi föreslår är möjligheten till coaching med Towe. En personlig tid för reflektion och idéutveckling. Läs Towes längre inlägg som beskriver upplägget. Boka in en första tid genom att maila towe (at) glokala.se

” /…/ Så vad kan man då blir coachad i? Svaret är; i princip allt. Här på kursen tänkte jag dock huvudsakligen att coachingen ska omfatta era projekt, initiativ och drömmar inför ramen av samhällsentreprenörskap på ett eller annat sätt. /…/
Ni är varmt välkomna att boka in tider med mig redan idag med start från och med nästa vecka, vecka 39 via min mail towe@glokala.se.  Coachingen kommer att ske via Skype och ni har möjlighet att bli coachade vid tre tillfällen denna termin, innan jul.”

Uppgift – Skiss för idé/projekt

Under träffen i Malmö såg vi att en bra start kan vara att ge en bild av där du är med en idé du vill utveckla. Vi startar därför med en uppgift för att skissa upp planering.

Uppgiften: Skapa en planering för ett initiativ eller en idé som du jobbar med. Det du lämnar in kan gärna vara levande, en skiss, och behöver inte vara så omfattande. Du kan göra det själv eller tillsammans med kollegor du jobbar med.

Vi föreslår två planeringsverktyg, introduktion finns i video här nedan. Du kan pröva ett eller båda dessa (då de kompletterar varandra), eller ett annat verktyg för att planera som du själv väljer.
Ge även en bakgrund till vem du är om du inte har skrivit en hälsning om dig själv tidigare.

Inlämning: 22 september.
Hur? I forumet Skiss idé/projekt: https://samhallsentreprenor.glokala.net/she2/groups/skiss-ideprojekt/ (inloggad)

Skriv gärna eller ring om du har frågor/vill bolla kring uppgiften!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Introduktion till två planeringsverktyg:

SMAR(R)T – rubriker:
Syfte
Mål
Aktiviteter
Roller
Regler
Tid

Processplanskiss som bild

Videointro:

One thought on “16 sept: Planeringsskiss & coaching

  1. Pingback: Utblick och Framtid » Samhällsentreprenör - Steg 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.