27 april: Inspirationsinlägg

Fram till kursslut kommer vi att ägna oss åt framtiden. Vår personliga framtid, den för våra projekt och framtiden för samhällsentreprenörskap i stort. Hur vill vi fortsätta med våra egna projekt och vilken riktning vill vi följa i samhället just nu? Vi startar därför denna vecka med ett brett uppslag av vitt skilda inspirationstips som alla berör ämnet framtid. Kommentera gärna och kom med egna inlägg.

 


 

Kommer maskinerna förstå oss bättre än vi själva?

Och hur bygger vi in etiska värderingar när maskinerna blir allt mer intelligenta? Nell Watson tar sin utgångspunkt i den tekniska utvecklingen och resonerar om vad den kan innebära, i en kort föreläsning från 2014 (17 min):

Nell Watson – Machines Understanding of Humans

http://videos.theconference.se/nell-watson-machines-understanding-of

 

 


 

Vilken framtid behöver samhällsentreprenören? 

Här följer tre olika förutsägelser för samhällsentreprenörens framtid. Det är två artiklar och en intervju som alla har någon slags koppling till ASHOKAoch dess grundare Bill Drayton som varit mycket viktiga för hur fältet för samhällsentreprenörskap har utvecklats. Det presenteras en positiv framtidsbild som samtidigt kräver stora strukturförändringar i samhället. Är detta en verklighet som vi känner igen? Hur ser du på utvecklingen i samhället för samhällsentreprenören? Vilka förändringar skulle vara avgörande? Kommentera gärna.

Drayton: We will be over the awareness tipping point. Many of the institutions that are organized around repetition will begin to fade very quickly. Of course, there will always be some repetition—we’ll probably still have to wash the dishes. But the value is increasingly going to be in change and we will recognize that we’re living in a new strategic environment.

  1. “Ten Ideas Driving the Future of Social Entrepreneurship”
  2. “Five Predictions For the FUture of Social Entrepreneurship”
  3. “How do you change the world?”

How great leaders inspire
En inspirationsfilm om ledarskap.

Ett tydligt varför tror jag är jätteviktigt både för sig själv och för andra och något som man  kan gå tillbaka till om och om igen för att hitta fokus, motivation och utvärdering av det man håller på med.

http://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action

One thought on “27 april: Inspirationsinlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.