Inspiration

Under temat nätverk har vi jobbat med nätverkskartor och funderat kring social mobilisering, nu kommer ett till inspirations moment.

Inspiration

Här kan du lyssna på ett intressant radioprogram om kreativa kollektiv i samtiden och historien, från P1, Sveriges Radio. Vad kan vi lära av kollektivens historia? När gör man egentligen någonting tillsammans? Och hur viktig är signaturen, den subjektiva vinkeln?

Inspiration 

Folkkampanj för asylrätt, Vi tänkte ta med denna kampanj som nu är avslutade, då riksdagen har fattat beslut om regeringens förlag. Men fortfarande uppmuntras det till fortsatt arbete. Det har varit en kampanj som mobiliserat många och vi hoppas att detta kan inspirera till hur och på vilka olika sätt de går att arbeta för något.

Upprop

Folkkampanj för astlrätt

Människor på flykt ska inte hindras att nå Sverige. 

Familjer ska kunna återförenas utan att riskera livet.
Därför protesterar vi mot transportöransvar och alla hinder mot familjeåterförening! 

Människor som behöver skydd ska vara trygga i Sverige.
Barn ska bemötas med omsorg och framtidstro.
Därför protesterar vi mot tillfälliga uppehållstillstånd och alla åtgärder som inskränker asylrätten och som strider mot barnkonventionen!

I den skånska delen av ”Folkkamapanjen för asylrätt har beslutat att fortsätta arbeta för asylrätt från sin plattform, men kommer att bli ett nätverk istället! Därför samlar vi i Skåne krafterna till att komma igång igen med en asylrättsgrupp som kommer kämpa för att påverka opinionen, skrota de nya lagarna och gränskontrollerna och se till att belysa EU:s nya initiativ till att försämra asylrätten i hela unionen.”

Om en är intresserad att delta; Folkkampanj för asylrätt-fortsättningsmöte  

Angela Davis var i Berlin förra året och träffade asylrätts aktivister som värktes från en skola de ockuperat; skolan användes som boende och socialt center för flyktingar som själva byggde och bedrev verksamheten.

”All human beings deserve to be treated as human beings. All human beings deserve jobs and housing and health care. […] The refugee movement is the movement of the 21st century. It’s the movement that is challenging the effects of global capitalism. It’s the movement that is calling for civil rights for all human beings.” Angela Davis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.