Ekonomi i fokus – Uppgift: Intervju

ekonomibildNu startar en ny modul med fokus på ekonomi, ett övergripande tema som vi håller fram till juluppehållet. Vi presenterar samtidigt nästa uppgift i kursen, med inlämning 19 december.

Ekonomin är kanske för många av oss något av en ofrånkomlig stötesten. Resurser behövs för att genomföra det vi vill, så vilka strategier ska vi använda för att få bra snurr på resurser och finansiering, men samtidigt hålla en stadig kurs mot målet, visionen?
Frågor om ekonomi kan också internt vara tätt kopplade till perspektiv på makt och interndemokrati. Vem administrerar ekonomin, vem ska få betalt och vem tar besluten om det?

Under perioden framöver kommer vi att lyfta några olika perspektiv och verktyg, och även lyfta in aktuella exempel från samtal om en mer hållbar och demokratisk ekonomi.

Uppgift: Intervju – hållbar finansiering

Sök upp ett initiativ eller en verksamhet som du är nyfiken på – gärna något som är närliggande det du själv arbetar med. Kanske en aktör du identifierade genom Nätverkskartan?
Gör en intervju där fokuset kan ligga på hur de arbetar med finansiering och resurser. Ta chansen att ställa frågor som du klurar på i den egna utvecklingen. Om det är aktuellt att hitta ett samarbete kan det också vara ett bra tillfälle att undersöka hur ni skulle inleda ett samarbete.

intervjuFörslag på frågor att utgå ifrån:

  • Hur fungerar verksamhetens finansiering? (Hur ser verksamhetens finansieringsmodell ut?)
  • Vilka strategier används för att få en finansiering som är hållbar över längre tid?
  • Hur har verksamhetens finansiering förändrats, i relation till verksamhetens utveckling?
  • Vad ser de skulle behöva utvecklas i hur de finansierar verksamheten och hanterar sina resurser?

Inlämning: Måndag 19 december, i kursforumet

Hur? Form/omfattning:
– Gör gärna intervjun i video eller ljud, text fungerar såklart också bra.
(Kontakta oss om du har någon teknisk fråga!)
– Komplettera intervjun med att skriva eller spela in en kort reflektion (ca 2 000 tecken inkl mellanslag) över det du har med dig från mötet. Vad är användbart för dig? Vilka nya frågor har väckts? Behöver du söka mer kunskap?
– Lägg in intervjun, i sin helhet eller sammanfattad, samt din reflektion i kursforumet. Skapa ett svar i den här tråden →

Kommentarer till varandra:
I denna återkopplingsomgång blir uppgiften att kommentera var och en av dina kurskamraters inlägg. Så läs igenom/titta på de andras inlägg och skriv sen en kort kommentar under respektive inlägg.

Vad tar du med dig från intervjun/texten när det kommer till möjligheter för hållbar finansiering och resursanvändning? Finns det annat du fastnade för i texten som du vill lyfta fram?

Sista dag för kommentarer: 16 januari

Frågor? Anpassa uppgiften?
Ta gärna kontakt om du har frågor, eller skulle vilja anpassa uppgiften så att den passar bättre mot det skede du befinner dig i med ditt initiativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.