Inspiration från Rikard

Som vi alla vet har USA sedan förra veckan en ny president och för några dagar sedan togs det ett radikalt beslut att förbjuda inresor från ett antal muslimska länder.
I dessa tider när saker ibland ställs på sin spets behöver inte allt vara negativt, ett exempel är företaget Airbnb som erbjuder sina medlemmar att hyra ut sina bostäder till andra medlemmar eller hyra själva.
Personligen tycker jag att Airbnb är väldigt spännande då företaget utmanar etablerade monopol och river murar, numera är möjligt att exempelvis besöka Helsingfors eller Oslo utan att bli ruinerad på dyra hotell.

Airbnb började igår att mobilisera för att kostnadsfritt hjälpa människor som blivit strandsatta, både genom att gå ut med en uppmaning att hyra ut gratis men också genom att själva erbjuda sig att stå för kostnaderna om ett “gratis boende” inte existerar.

En utförligare artikel om ämnet:
https://thenextweb.com/insider/2017/01/30/heres-how-airbnb-plans-to-look-after-those-stranded-by-the-trump-travel-ban/

One thought on “Inspiration från Rikard

 1. Fatuma A

  Hej,
  Tack för inspirationen det behövs verkligen i dessa dagar, det Trump har gjort första veckan som president har varit extremt, farligt, våldsamt och många är rädda för vad som kommer näst.
  Det som Airbnb gör påminner mig om ett sätt att tvingas lytta blicken där vi står och se vad som händer i vårt område/stad/land etc. och börja agera som medmänniskor, öppna våra hem och hjärtan. Som många redan gör och gjort runt om i världen, lära av de och fortsätta bygga på det. När repressionen hårdnar brukar motståndet göra det samma, så vi får hoppas att segrar, lugn och frihet!

  En av de många sakerna Trump ska genomföra är att att även bygga “the pipeline på Standing Rock”

  Tidigare i år gjordes en historisk kvinnomarsch som inspirerande mig väldigt mycket. här ett citat från en av talarna Angela Davis:
  “We recognize that we are collective agents of history and that history cannot be deleted like web pages. We know that we gather this afternoon on indigenous land and we follow the lead of the first peoples who despite massive genocidal violence have never relinquished the struggle for land, water, culture, their people. We especially salute today the Standing Rock Sioux.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.