Uppgift: Årskompass

Year compass logoVi har precis lämnat 2016 och träder nu in i 2017. När kan det väl vara ett bättre tillfälle att dra lärdomar ur det som varit och med det i färskt i minnet göra planer för det som komma skall? 🙂

Vad har jag gjort som gett mig energi och tagit mig mot mina mål? Hur har jag spenderat min tid? Med vilka? Vad har jag lärt mig och vad minns jag som viktigt? Och hur vill jag att mitt kommande år ska se ut? Vad vill jag lägga min tid och energi på? Vad drömmer jag om? Vad vill jag utmana mig i? Vad vill jag lära mig?

Uppgiften under blocket Inre Liv är att reflektera över 2016 och planera 2017 med hjälp av en Årskompass. “YearCompass is a global movement that mobilises people to sort out their last year and plan their next year”. Kika in på YearCompass hemsida om du vill veta mer om skaparna och om rörelsen kring YearCompass.

Gör så här:

– Se till att du har några ostörda timmar för att kunna jobba med årskompassen (YearCompass rekommenderar 4 timmar men du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga och vilka delar/frågor du vill fokusera på).

– Skriv ut den eller fyll i online (här hittar du Årskompass A4 svenska 2016-17 – färdig att ladda ner och skriva ut. På hemsidan kan du även ladda ner den på andra språk och i andra utskriftsformat eller fylla i den online, då krävs inloggning via facebook eller gmail).

– Efter att du fyllt i årskompassen –> skriv en kort reflektion om hur det var för dig att göra det. Upptäckte du något nytt om ditt år, dig själv, dina drömmar? Finns det någonting du vill göra annorlunda det kommande året jämfört med förra? Vilka aspekter är viktiga för dig att få plats med i din vardag det kommande året? Finns det rutiner och vanor du vill jobba på att få till?

– Posta din reflektion i den här tråden i forumet senast den 6 februari.

Hör gärna av dig om du har frågor kring uppgiften!
/Emma, Fatuma & Nils

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.