Samhällsentreprenör – fördjupning 2017/2018

Kursbeskrivning

Samhällsentreprenör fördjupning – distans
Utmana din idé i teori och praktik

Skiljer sig samhällsentreprenörskap från annat samhällsengagemang? Vilka värderingar finns i begreppet och hur hänger de ihop med utvecklingen i samhället? Var befinner jag mig i mitt projekt och hur kan det relateras till andra verksamheter?

Distanskursen Samhällsentreprenör – fördjupning vänder sig till dig som har läst kursen Samhällsentreprenör eller har tidigare erfarenheter och kunskap inom fältet. Du vill fortsätta att fördjupa dig i frågor som rör samhällsentreprenörskap och utvecklas med dina idéer eller initiativ.

Visionen och syftet med kursen
Kursen ska fungera som en plattform för utveckling av idéer och initiativ, där du med fördel har ett eget projekt, en idé eller ett initiativ som du vill arbeta mer fokuserat med. Under distanskursen Samhällsentreprenör (första året) utforskas begrepp, perspektiv, praktiska kompetenser och olika lokala och internationella exempel på samhällsentreprenörskap. I fördjupningskursen är tanken att kunna utforska frågor som är obesvarade, och att gräva djupare inom olika områden och kompetenser som är aktuella och angelägna för dig.

Samhällsentreprenörskap är ett ämne som diskuteras livligt på många håll och ur flera olika aspekter. I kursen följer vi den aktuella debatten och relaterar den till våra egna erfarenheter.

Fördjupningskursen bygger på ett aktivt deltagande i planeringen av innehåll och form, för att anpassas efter dina och gruppens behov.

Mer info i följande kursbeskrivning – pdf →

Praktisk info inför kursstarten – till dig som kursdeltagare →

One thought on “Samhällsentreprenör – fördjupning 2017/2018

  1. Pingback: Välkommen till kursen! – Samhällsentreprenör – fördjupning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.