Att utforska alternativa framtidar

Framtiden: Video // Angela Oguntala – Exploring alternative futures

screen_explore_alt_futures

Länk till video: http://videos.theconference.se/angela-oguntala-exploring-alternative-futures

Vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?
Angela Oguntala ger perspektiv på hur vi kan arbeta med framtidsscenarier – för att medvetet styra mot den framtid vi vill vara med och skapa.
Från The Conference i Malmö, 17 augusti 2016.

”Visions are powerful because they inspire us, but also limit us”. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tips: Tusen tankar, en idé – ansök till Brewhouse Award

“Från och med nu och fram till den 31 oktober kan du skicka in ditt bidrag till Sveriges mest nyskapande idé- och innovationstävling.

Tävlingen vänder sig till kreatörer och innovatörer inom arkitektur, design och formgivning, film, foto, konst, kulturarv, litteratur, media och marknadskommunikation, mode, musik, måltid, scenkonst, slöjd och konsthantverk, spelutveckling samt upplevelsebaserat lärande.

Brewhouse vill hylla, stötta och göda det kreativa entreprenörskapet. Därför finns The Brewhouse Award.”

Läs mer

Tips: Social Innovation Forum i Malmö

“Social Innovation Summit samlar entreprenörer, förändringsagenter, investerare, innovatörer, politiker och beslutfattare från alla samhällssektorer för att tillsammans skapa nya lösningar på stora samhällsutmaningar. Under två dagar identifierar vi framtidsfrågor, arbetar tvärs över sektorer och utvecklar gemensamt ny kunskap om social innovation.”

Läs mer. 

Tips: Vinnovas temautlysning – social innovation mot segregation

“I det här erbjudandet finansierar vi innovationslabb som har potential att öka inkluderingen och bryta utanförskapet och därigenom skapa långsiktig social nytta för individer och samhälle. Innovationslabbet ska vara en fysisk mötesplats där de som berörs av problematiken, till exempel elever eller boende, bjuds in för att tillsammans med aktörer från olika sektorer hitta och testa nya idéer.”

Ansök senast 27 sept.
Läs mer och ansök här.

3 thoughts on “Att utforska alternativa framtidar

 1. Angelica

  Angela Oguntala. Hon hjälper att hantera systemförändringar. Hon brinner för kreativa utvecklingar i samhället. Skapa, utveckla. Gör idéer till verklighet!

  1. Sofie N

   Jag gillar att hon rekomenderar sci-fi från Asien/ Korea och ska själv kolla vidare om jag hittar något intressant att titta på. Ju mer olika vimkar som finns på framtidscenarion ju mer att tänka på, förstå och försöka tänka sig hur det kan se ut i framtiden.

   1. Emma I Författare

    Ja sci-fi är verkligen en bra form för att leka med tanken om hur det skulle kunna vara om det inte var som nu? En viktig fråga för att vara del av en förändring mot det vi vill se mer av i samhället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.