Kooperativ och personalägande

Ladda ner idéskriften genom att klicka på bilden

 

Tankesmedjan Global utmaning kom nyligen ut med Idéskriften Ett Sverige där anställda äger som slår ett slag för att fler anställda också borde vara med och äga det företag de arbetar på. Ett fenomen som är vanligare i andra länder än Sverige och som är på frammarsch i tex USA, Kanada och Frankrike. I Sverige är det dock ovanligt och författaren till idéskriften, forskaren Sophie Nachemson-Ekwall, presenterar flera förslag på vad som kan göras för att främja att en mångfald av kooperativ och personalägande skapas. Något som också kan främja en mer levande landsbygd. Bla behövs lagändringar och ordentlig rådgivning till kommuner och anställda.

 

 

Lyssna på ett 12 minuter långt avsitt i P1’s program Studio Ett där idéskriftens författare Sophie Nachemson-Ekwall, personalkooperativet Ljuders Nickelsilfverfabriks VD, Sven Johansson och samhällspolitiska chefen på TCO, Samuel Engblom deltar.

 

I Dagens arena kan du läsa en kort artikel Personalägande enar höger och vänster om idéskriften –  klicka på bilden nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.