Tema & uppgift: Årskompass

Vi startar vårterminen med en modul kring vårt ”inre liv”. Vilka värderingar driver oss? Hur relaterar vi till andra i samarbeten? Hur arbetar vi för att prioritera och hålla fokus?

Modulen sträcker sig från 2 januari till 3 februari.

Se kursöversikten för kursens moment närmaste tiden →

Uppgift: Årskompass

Inlämning: 24 januari

Year compass logo

Vi har precis lämnat 2018 och gått in i 2019. När kan det väl vara ett bättre tillfälle att dra lärdomar ur det som varit och med det i färskt i minnet göra planer för det som komma skall? 🙂

Vad har jag gjort som gett mig energi och tagit mig mot mina mål? Hur har jag spenderat min tid? Med vilka? Vad har jag lärt mig, och vad minns jag som viktigt? Hur vill jag att mitt kommande år ska se ut? Vad vill jag lägga min tid och energi på? Vad drömmer jag om? Vad vill jag utmana mig i? Vad vill jag lära mig?

Uppgiften under modulen Inre Liv är att reflektera över 2018 och planera för 2019 med hjälp av frågehäftet Årskompassen. ”YearCompass is a global movement that mobilises people to sort out their last year and plan their next year”. Kika in på YearCompass hemsida om du vill veta mer om skaparna och om rörelsen kring YearCompass.

Gör så här:

– Se till att du har några ostörda timmar för att kunna jobba med årskompassen (YearCompass rekommenderar 4 timmar men du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga och vilka delar/frågor du vill fokusera på. Jag (August) gjorde det i lugn takt på ca 2 timmar.)

– Skriv ut den eller fyll i online här: http://yearcompass.com/ (Häftet finns på svenska och flera andra språk.)

– Efter att du fyllt i årskompassen –> skriv en kort reflektion om hur det var för dig att göra det. Upptäckte du något nytt om ditt år, dig själv, dina drömmar? Finns det någonting du vill göra annorlunda det kommande året jämfört med förra? Vilka aspekter är viktiga för dig att få plats med i din vardag det kommande året? Finns det rutiner och vanor du vill jobba på att få till?

– Lägg in din reflektion i den här tråden i forumet senast den 24 januari.
https://samhallsentreprenor.glokala.net/she2/groups/kursforum-2018-2019/forum/topic/uppgift-arskompass-2/

Hör gärna av dig om du har frågor kring uppgiften!

/August

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.