Rapport & bilder från kursträffen

I helgen träffades 14 personer från kurserna Samhällsentreprenör och Samhällsentreprenör fördjupning i Malmö, för att inspireras & nätverka. Det var två späckade dagar med spännande studiebesök och intressanta samtal!

FREDAGEN

Fredagen började på August No Stress Surf Cafe där vi fick träffa Lars som ligger bakom idén till cafét. Han berättade om hur han fick idén, om utmaningar och framgångar och finansieringsprocesser. https://www.augustsurfcafe.se/

 

Efter det gick vi hem till Lone som bor nära för att träffas mer i klassen, lära känna varandra och börja samtala om våra projekt i smågrupper. Och till sist gick vi vidare till Mötesplats Otto, Ensamkommandes förbunds egen mötesplats i Malmö. Där fick vi prata med Daniel som berättade om verksamheten och visade oss runt i lokalerna.

Här får vi kika in i kontoret
Daniel berättade att Mötesplats Otto behöver fler volontärer till läxhjälpen!
Marie kollar in bildkollage på Otto

Tyvärr har vi lyckats tappa bort de post it-lappar med reflektioner över dagen som ni deltagare skrev efter studiebesöket på Otto, och som var tanken skulle vara underlag till det här inlägget. Vi är hemskt ledsna för det!

LÖRDAGEN

På lördag morgon träffades vi på Ekolivs. Vi samlades i grupper utifrån behov vi uppmärksammat dagen innan och pratade om finansiering, teori och praktik, nätverk och organisationsform. Några passade också på att shoppa ekologiskt och närproducerat!
Efteråt gick vi över gatan till Feministisk Festival där vi gick på olika programpunkter. Några av oss worshopade Härskartekniker medan andra träffade Gudrin Schyman och Linda Hiltmann för att höra om feministisk parlamentarisk organisering i EU.
Sista studiebesöket för helgen ägde rum i Kontrapunkts nya stora lokal på Norra Grängesbergsgatan. Där fick vi träffa aktivisten Hanna som berättade om verksamheten. Vad gör Kontrapunkt, och varför finns dem? Vi fick höra om Kontrapunkts historia, motgångar, lärdomar och framtidsutsikter. Den nya lokalen har enorm potential och vi ser fram emot att se resultatet av det stora uppbyggnadsarbetet!
Vi fick en guidad visning av Hanna. Här ska det bli café där man får hänga utan att behöva spendera pengar, kollektiva verkstäder, matbank och folkkök.
Under presentationen fick vi lära oss om begreppet Dual Power. På sliden: “Alternativa system — för att frigöra tid och som alternativ till rådande system”
Den nya lokalen har stora fönster och massor av trappor som leder till spännande utrymmen och krypin.

Tack för en fin helg, och på återséende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.