Recept på ett gott arbetsliv?

“Hur förhåller vi oss egentligen till tiden och till vårt arbete? Hur medvetna är våra val kring hur vi fördelar vår tid, vad är inlärda normer och kan vi våga utmana oss i tanken? En som verkligen utmanat vårt tänkande kring tid och arbete och som förmodligen tänkt mer på det än de flesta av oss andra är dagens gäst, Bodil Jönsson. ”Det har smugit sig in i huvudet på folk att arbete är allt” säger hon och hur det är med det är en av sakerna som det kommer pratas om i dagens program.”

I podden En smart framtid från Europeiska Socialfonden djupdyker programledaren Anna Olin Kardell med gäster i frågor som på olika sätt rör utmaningar i samhället, tex kopplat till arbetsliv och integration. I detta avsnitt samtalar hon med Bodil Jönsson som är professor i fysik och författare som skrivit uppmärksammade böcker om tid, att bli gammal och arbetsliv. Hon har även haft flera uppskattade sommar- och vinterprat i P1. Här får du ta del av Bodil Jönssons recept på ett gott arbetsliv.

Klicka här eller på bilden nedan för att komma till poddavsnittet.

Vilka tankar väcks i dig av att lyssna på samtalet? Dela gärna med dig här nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.