Röster från Orten

Nätverket BLING (se nedan) lyfter fram några av sina förebilder. Här i en filmad intervju med JASMIN NASSER, grundare av plattformen Edu Orten, som bland annat driver en populär podcast. 

Edu Orten är en plattform som fokuserar på att lyfta upp, uppmärksamma och skapa en representativ och verklighetsförankrad plats för unga från socioekonomiskt utsatta områden (det vi kallar för förorten/orten/trakten) och för unga med utländsk bakgrund. 

Marginaliserade röster får under denna plattform en chans att tala, dela med sig utav sina berättelser och livshistorier utan att förminskas eller åsidosättas av majoritetssamhället.

En plats där vi talar kring frågor vi tycker är viktiga för oss, ocensurerat och vinklat till vår fördel. En plattform som skapats av oss, för oss.”

Lyssna till Jasmin Nasser om varför Edu Orten startades och hennes vision om att lyfta fram de historier som inte alltid får ta plats. Hon tipsar om att våga testa sin idé och se till att den gynnar andra, och hon understryker vikten av att be andra om hjälp. 

Här kan du lyssna på Edu Ortens poddavsnitt!

 

 

Kolla in BLING! Rörelsen startades 2014 av entreprenörerna och eldsjälarna Adnan Yousef, Deqa Abukar och Amal Said. Nätverket skapades som en reaktion på entreprenöriell segregation och som ett försök att driva positiv samhällsförändring samt motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer. BLING erbjuder kostnadsfri affärs- och innovationsrådgivning, seminarier, IT-stöd, workshops och mer för de som vill starta, driva och utveckla företag eller idéer. Har sin bas i Kista, Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.