Stressen i vårt samhälle idag

Inlägg från Maria i Steg 1:

Jag ville få en större inblick i hur man på ett bättre sätt än idag kan hantera stressrelaterade sjukdomar och hur man i ett tidigt skede kan få en varning att man är på väg att stressa för mycket. Även frågor som till exempel om det verkligen finns bra och dålig stress eller om all stress är negativ. Vad är det egentligen i vår vardag som gör att människor idag är alldeles för stressade och hur kan man få stopp på alla folksjukdomar som är relaterade till just stressen?

Jag sökte på nätet och hittade några böcker som jag tyckte verkade intressanta om just stress och tänkte det kunde vara några lästips. Några av dessa böcker är:

Sanningen om utbrändhet: Hur jobbet förorsakar stress och vad man kan göra åt det. Maslach, Christina & Leiter, Michael P. Natur och Kultur, 1999.

Handbok i stresshantering, Dr Hilary Jones, Richters 1997

Kvinnligt, manligt, stressigt. Marianne Frankenhaeuser, bra böcker 1993

Jag hittade även några filmer på Youtube relaterade till stress och stresshantering om hur stress påverkar oss och hur vi kan göra för att minska den dåliga stressen i vår vardag och slutligen en kortare film med en övning i mindfulness.

/Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.