v 36 Tid för kursplanering + coachande samtal

Hej! Den här veckan finns det tid för de inledande uppgifter som presenterades förra veckan:

  • Din presentation (till 4 september)
  • Kursplanering – förväntningar & förslag (till 11 september)
  • Lyssning, läsning & reflektion: Vad utmärker en samhällsentreprenör? (v 35-36)
    Kika gärna på varandras reflektioner och tankar under veckan!

Via mail har jag och Lone också skrivit till er om möjligheten att boka in tid för samtal. Här nedan beskrivs det lite vidare:

Coachande samtal

Under kursen erbjuder vi möjlighet till samtal cirka var sjätte vecka med någon av oss pedagoger. Samtalen kan genomföras på telefon, online (Zoom eller annan tjänst) eller live i Malmö, och vara upp till en timme. Läs mer här om möjligheten till samtal →

Samtalen är en möjlighet för dig att reflektera kring var du befinner dig just nu och vilka nästa steg du planerar i de projekt/initiativ som du utvecklar, eller det som är aktuellt för dig i livet. Samtalen kommer att utgå från det du upplever att du behöver stöd i.

Inför samtal – skissa ditt nuläge (frivilligt)

Inför samtalet får du gärna skissa upp ditt nuläge, på förslag i Google Jamboard. Beskriv den idé eller det initiativ som du vill använda kursen för att utveckla. Du kan ta inspiration från frågeorden: Vad? Hur? Varför? Vem/vilka?
Om du inte än har konkretiserat en idé rekommenderar vi att du använder Jamboard för att skissa upp intresseområde/-n och visioner. Vad ser du i samhället som du tycker är utmaningar, och som du skulle vilja påverka med ditt arbete och engagemang?
Här är en video om hur Jamboard kan användas och här är länk direkt till verktyget. Alltså: om du vill (frivilligt) kan du skissa ner dina tankar inför samtalet, så att vi vet vad vi tar avstamp ifrån! Dela gärna din Jamboard med den du ska ha samtal med, inför samtalet.


Tips! Inspelade presentationer från The Conference

För dig som är nyfiken och vill ta del av spännande perspektiv: Förra veckan hölls “The Conference” i Malmö, en årlig konferens som bjuder in gäster med perspektiv som ofta rör sig i gränslandet mellan vårt sätt att vara som människor, ny teknik/digital utveckling och samhällets utveckling.

Det går redan nu att se inspelningar med årets inbjudna talare: https://videos.theconference.se/tag/2023

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.