v 2 Inre liv: Uppgift Årskompass

God fortsättning i det nya året!

Vi startar våren med några veckor kring vårt “inre liv”. Vilka värderingar driver oss, och vad vill vi utveckla under 2024? Hur arbetar vi för att prioritera och hålla fokus? Hur relaterar vi till andra i samarbeten?

Modulen sträcker sig från 8 januari till 4 februari.

Se kursöversikten för kursens moment närmaste tiden →

Uppgift: Årskompass

Inlämning av reflektion: 29 januari (senast)

Year compass logo

Vi har precis lämnat 2023 och gått in i 2024. När kan väl vara ett bättre tillfälle att dra lärdomar ur det som har varit, och med det i färskt minne göra planer för det som komma skall?

Vad har jag gjort som gett mig energi och tagit mig mot mina mål? Hur har jag spenderat min tid? Med vilka? Vad har jag lärt mig, och vad minns jag som viktigt? Hur vill jag att mitt kommande år ska se ut? Vad vill jag lägga min tid och energi på? Vad drömmer jag om? Vad vill jag utmana mig i? Vad vill jag lära mig?

Uppgiften som inleder modulen Inre liv är att reflektera över 2023 och planera för 2024 med hjälp av frågehäftet Årskompassen: “YearCompass is a global movement that mobilises people to sort out their last year and plan their next year”. Kika in på YearCompass hemsida om du vill veta mer om skaparna och om rörelsen kring YearCompass.

Du kan gärna jämföra frågeställningarna i årskompassen med perspektiv och verktyg som Emilia Rekestad delade med sig av under workshopen i november (se inspelningen och länkar i forumet).

Gör så här:

– Se till att du har några ostörda timmar för att kunna jobba med årskompassen. YearCompass rekommenderar 4 timmar men du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga och vilka delar/frågor du vill fokusera på. Jag gjorde det i lugn takt på ca 2 timmar.

– Skriv ut den eller fyll i online via http://yearcompass.com/
Häftet finns på svenska och flera andra språk.

– Efter att du fyllt i årskompassen –> skriv eller spela in en kort reflektion om hur det var för dig att arbeta med den. Upptäckte du något nytt om ditt år, dig själv, dina drömmar? Finns det någonting du vill göra annorlunda det kommande året jämfört med förra? Vilka aspekter är viktiga för dig att få plats med i din vardag det kommande året? Finns det rutiner och vanor du vill jobba på att få till? (Dela med dig av de tankar som du vill)

– Inlämning av reflektion senast 29 januari. Lägg in din reflektion i den här tråden i forumet: https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2023-2024/forum/topic/uppgift-arskompass-2/

Hör gärna av dig om du har frågor kring uppgiften!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.