v 9 Tema: Kommunikation – tips utifrån behov

assorted colors paper cutouts closeup photo

Hej! Vi startar den här veckan med ett samtal online, där vi har möjlighet att lyssna in behov som finns när det gäller utåtriktad kommunikation och marknadsföring. Utifrån samtalet fyller vi på med relevant material här på veckans sida, exempelvis tips på verktyg eller mallar att använda sig av.

Måndag 26 feb: Samtal online (frivilligt) kl 12:30 – 13:30. Erfarenhetsutbyte kring kommunikation + projekt-/idéutveckling, feedback till varandra.
Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87309992019?pwd=SVRYbG14ZkpGbWRCRGhhcG5IN21wQT09

Samtidigt finns det den här veckan tid för att arbeta med uppgiften Kommunicera ditt initiativ, inlämning 4 mars.

Intryck och tips kring kommunikation – från samtalet 26 februari

Tjänster för nyhetsbrev och mailutskick

Något som vi kretsade kring i samtalet var den roll som en tjänst för nyhetsbrev/mailutskick kan spela. Genom att bygga en egen samling av mailadresser för utskick har vi större kontroll, till skillnad från kontakt med följare i sociala medier, där det är sårbart om något skulle hända med vårt sociala medie-konto.
Mailchimp är den tjänst som vi konkret lyfte fram under samtalet, där det går att gå igång och testa med gratisnivån.

Ett exempel på nyhetsbrev som jag själv (August) följer är klimatforskaren Kimberly Nicholas “We Can Fix It”, som kommer några gånger om året. Hon använder tjänsten Substack för att publicera artiklar, som samtidigt skickas ut till prenumeranter.

Verifieringsmärke på Facebook

Något som lyftes under samtalet var även att det kan ha betydelse för synlighet att få det blå verifieringsmärket på Facebook, som bekräftar att en sida eller profil är autentisk. Läs mer här om du är nyfiken på det: https://www.facebook.com/help/1288173394636262

Kurser inom projektet Perfekt (från Affärskompetens)

Tips om kurserbjudanden inom kommunikation, som riktar sig till företagare:


Tips: Husdrömmar – Framtidens kollektiv i Sege Park

Något som vi uppmärksammade i samtalet i måndags är att en av våra kollegor på Glokala figurerar i ett aktuellt avsnitt i SVT:s Husdrömmar. Processen med att bygga om en gammal mentalsjukhus-byggnad till ett kollektivboende porträtteras i avsnittet som sändes i tablå-tv förra veckan! Aftobladet Livsstil skriver också lite uppföljande: “Så gick det för Husdrömmar-kollektivet i mentalsjukhuset”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.