7 januari: Omvärld – SHE och utvecklingen i världen

Hej,

hoppas ni har haft sköna helger!

Tills idag är det tid för att ge respons till reflektionsuppgiften som avrundade Inre liv-delen. Lägg även gärna in din reflektion om du inte har hunnit ännu.

Vi startar nu med en ny modul ”OMVÄRLD – samhällsentreprenörskap och utvecklingen i världen” som sträcker sig fram ungefär en månad i tid. Här är tanken att fånga upp frågor vi har kring samhällsentreprenörskap när vi lyfter blicken.

Var befinner sig de initiativ och idéer vi driver i relation till vad som händer runt omkring oss i Sverige och i världen? Vilka grundområden eller frågor angrips av samhällsentreprenörer i olika länder och vilka metoder har SHE i olika länder?

Hur utvecklas fältet som sådant internationellt? Vilka samarbeten skapas organisatoriskt mellan aktörer som driver på utvecklingen?

Vi planerar några inputs för veckorna där vi gör nedslag i frågorna genom kortare intervjuer eller annat material.

En uppgift under modulen blir att göra en egen omvärldsanalys kring ett tema eller exempel du väljer. Med utgångspunkt i olika internationella sidor online eller ett projekt du känner till från ett annat land. Vi presenterar uppgiften 28 januari.

Bokläsning: Parallellt startar vi en ny bokcirkel som löper fram till det planerade internatet i februari (prel 23-24 februari i Göteborg). Syftet med bokläsningen är att ge mer utrymme för att fördjupa perspektiv du är nyfiken på. Det kan vara en bok som direkt knyter an till teman i kursen eller mer frikopplad som du vill läsa. Här finns några förslag på böcker.
Skriv en kommentar till inlägget med bokförslag, med den bok du vill läsa!
Det finns tid fram till 21 januari att välja bok. Tanken är att vi läser fram till att vi möts på internatet 23-24 februari då vi kan presentera idéer och reflektioner utifrån böckerna för varandra.

Som start den här veckan kommer en färsk artikel från den spansk-brittiska-entreprenören Christina Rebel. Utvecklingen i södra Europa beskrivs oftast med krassa bilder av en allt tuffare ekonomisk situation. Samtidigt finns nyskapande exempel värda att berätta om, menar Christina Rebel i den här artikeln om Spanien:

Artikel: Spain’s entrepreneurs carving a new path amid economic crisis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.