Coachning

Hej!DSC_0854

Towe här, en av era kursskoordinatorer under detta år. Jag ser väldigt mycket  framemot att få möta er genom kursens gång på ett och annat sätt.  Jag har själv gått  samhällsentreprenörkurserna på Glokala folkhögskolan tidigare och jag kan säga att de var väldigt inspirerande år! Men det blir ju helt klart lite vad man gör det till, så jag uppmanar er verkligen att ta chansen att ta del av varandras tankar, kunskap, ge och ta feedback, inspireras, använda oss kurskoordinatorer och varandra som bollplank och pepp!

Jag har också ganska nyligen utbildat mig inom coachning och finns därmed också här för er på den här kursen bland annat i form av denna roll. Ni har alltså möjlighet att boka in er hos mig för coaching angående era projekt och/eller initiativ. Ofta kostar det att gå till en coach, men här får ni det alltså alldeles kostnadsfritt! Jag personligen tycker att alla mer eller mindre kan ha nytta av att bli coachade på ett eller annat sätt. När jag själv har fått coaching har det varit väldigt givande för min egen del.

Idag är coaching som uttryck ett väldigt populärt ord som används i alla möjliga sammanhang, på gott och ont. Jag vill därför tydliggöra min roll som coach och hur jag ser på vad coaching är och innebär för mig.

Jag som coach är ingen rådgivare eller mentor. Det betyder att jag inte kommer att berätta för den som blir coachad om vad den ska göra eller inte göra.  Jag kan dock ibland komma med något tips eller råd, men det hör mer till undantaget. Min uppgift som coach är snarare att ställa frågor till den som blir coachad som öppnar upp för fler och nya tankar och möjligheter för denne. Coachingen är resultatinriktad i den bemärkelsen att det ska kännas för den som blir coachad att den kommer närmare sitt mål på ett märkbart sätt. Coachingen handlar om att det är den som blir coachad som bestämmer hela tiden hur den vill närma sig sitt mål och denne kommer alltid att göra det på det sätt som känns mest motiverande för den själv. Jag som coach kommer aldrig att bestämma vad som ska göras utan att vara den som peppar och skapar större möjlighet att få den coachade att gå från ord till handling. Det kan finnas mycket som kan innefatta att komma fram till sitt mål och ingenting är för stort eller för litet att bli coachad i.  Kanske du har fastnat någonstans,  kanske du känner att tiden inte räcker till. Du kanske inte hittar en struktur som funkar eller inte vet vem du ska ta till hjälp i ditt projekt. Kanske handlar det om att du saknar tillräckligt med mod eller kunskap. Detta är exempel på vad vi kan titta på genom coachingen och som du har möjlighet att utvecklas i om du vill.

Ni är varmt välkomna att boka in tider med mig redan idag med start från och med 1 oktober via min mail towe at glokala.se.   Jag har ett ganska varierande och flexibelt schema så vi kan genom mailkontakt komma fram till något gemensamt datum. Coachingen kommer att ske via Skype. Tveka inte att höra av er till mig om ni har frågor och funderingar angående coachingen.

Vi hörs!

One thought on “Coachning

  1. Pingback: 16 sep: Projektbeskrivning | Samhällsentreprenör - fördjupning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.