Input: Greklands nya solidaritetsrörelse

Artikel: Greece’s solidarity movement: ‘it’s a whole new model – and it’s working’

greece_guardian23jan2015Jon Henley, 23 januari i The Guardian.
Det har skrivits mycket om den politiska utvecklingen i Grekland i samband med nyvalet i januari. I den här artikeln som publicerades precis innan valet beskriver Jon Henley den mängd av solidaritetsprojekt som har startats i landet. Kopplingen till det politiska program som partiet Syriza har utvecklat tydliggörs också, och det breddar diskussionen om grunden för deras stora framgång i valet. “We’ve gained so much from people’s innovation,” säger bland annat Syriza-aktiva Theano Fotiou i artikeln.

Här synliggörs en närhet mellan involvering i partipolitik och gräsrotsinitiativ/samhällsentreprenörskap. Är det ett svar på brist på förtroende för partipolitiken? Hur ser ni på kopplingar mellan lokalt engagemang i initiativ och involvering i partipolitik? Och vad ska vi tro om utvecklingen i Grekland? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.