Vad är samhällsentreprenörskap? Och vem får ta rollen?

Vad menas egentligen med samhällsentreprenörskap? Och vem är en samhällsentreprenör? Finns det utrymme för alla att ta den rollen? Eller är begreppet i sig och bilden av vem som kan vara en samhällsentreprenör begränsande? 

Till helgen ses vi på internatträff i Malmö med plats för samtal om samhällsentreprenörskap, era idéer och kommande kursinnehåll blandat med inspirerande studiebesök. Så här dagarna innan vill vi inspirera med tankeväckande frågor och diskussionsunderlag.

Skriv gärna ner reflektioner, tankar, frågor och insikter som du får i denna tråd i kursforumet, om du vill.

Att läsa

Hannah Ohm presenterar i artikeln “Ungt, ideellt och hajpat, men vad mer?” några olika aspekter av samhällsentreprenörskap som är värda att vrida och vända på. Du hittar artikeln här nedan på sid 6-10 i Magasin Nic’s nummer “Vad är samhällsentreprenörskap?”

Inspiration

Här kan du lyssna till Caroline Casey som berättar om sin inspirerande resa till att bli elefantförare och om att ta sig bortom de gränser vi sätter upp för oss själv och andra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.