Uppgift: Mitt sammanhang

7d943230fd34267cafffa0376228788d

Syftet med den här uppgiften är att skapa en medvetenhet kring motivationen bakom vårt arbete och det vi personligen önskar kunna få ut av vårt projekt. Uppgiften kommer i två delar, en första del där du funderar på VARFÖR du engagerar dig i ditt projekt och en andra del där du lägger upp en plan för VAD du ska göra under den kommande terminen.

Välj själv hur långt du vill skriva (rek. 1-2 A4) men var noga med att ge dig tillräckligt med tid för att verkligen tänka efter och ställa frågor till dig själv. Rita eller skissa gärna om det underlättar (bilder kan bifogas).

Uppgiften ska fungera som en personlig “uppdatering” och planering, det du beskriver behöver alltså inte vara något som du faktiskt vill kommunicera öppet om ditt projekt. “Oavsett om din intention är ‘trygg privatekonomi’, ‘förändra världen’, eller ‘ha kul’ så underlättar din egen klarhet över din motivation hur du kommunicerar din idé, tror vi.


Del 1:
Vad är min intention och motivation bakom mitt projekt/initiativ? Vad var det som drev mig till att börja med projektet och vad får mig att fortsätta arbeta med det?
Vilka förhoppningar har jag med projektet? Vad ger mig energi till arbetet och vilka delar känns mest meningsfulla för mig personligen?
(Om du inte jobbar med en tydlig idé eller projekt – fundera över vad det är som driver dig i stort, vad det är du får energi av i livet och vad du skulle tycka vara meningsfullt att ägna din tid åt.)

Del 2:
Gör en plan eller tidsaxel för de kommande månaderna (t.ex. fram till februari). Notera några saker/händelser som du vill få gjort inom ditt projekt under denna tid (t.ex. möten, avtal, konkreta mål uppnådda etc.). Skriv några kommentarer om hur du vill genomföra detta och även varför. Hur kommer arbetet se ut i din vardag? Relatera gärna till dina tankar i del 1 och reflektera över om din plan för projektet motsvarar din personliga intention med projektet/initiativet.

Inlämning: 10 oktober i denna tråd i kursforumet (inloggad)

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att ta kontakt med någon av oss pedagoger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.