Uppgift: Fördjupning – mitt sammanhang

Aktuellt i kursen:

  • Feedback till varandra, pitch-uppgiften. Alla ger kommentarer till alla pitcher som har kommit in! I forumet för uppgiften →
  • Möjlighet till coachande samtal. Under våren finns fortsatt möjlighet till samtal med Nils Phillips eller med Fatuma eller August. Hör av dig så hittar vi en tid!
  • Träff i Malmö 22-23 april. Boka in dagarna i kalendern, välkommen. Vi återkommer med innehåll.

Här presenterar vi kursens nästa uppgift:

Uppgift: Fördjupning – mitt sammanhang

Syftet med den här uppgiften är att ge utrymme för valbar fördjupning inom ett tema som du vill utforska. Det kan vara direkt kopplat till behov i den fas du är med projekt/initiativ – eller mer frikopplat. Använd gärna uppgiften som en del i utvecklingsarbete du redan planerar kommande tiden.

Inlämning / presentation:
Steg 1) Skriv eller spela in (ljud/video) en presentation av din valda fördjupning och dina reflektioner kring temat. Omfattning, ca 1 A4 i text eller 5-10 minuter i ljud/video. Forum för uppgiften →
Inlämning: 17 april.
Steg 2) Presentation av vald fördjupning sker sedan under internathelgen 22-23 april. Förbered en presentation på ca 10-15 minuter om den fördjupning du väljer, där du berättar om temat och dina reflektioner kring det.

Exempel på teman från tidigare år – hur uppgiften kan användas:

  • Välj ut en bok, en dokumentärfilm eller en artikel som är relevant för ditt sammanhang och som du finner intressant. Ett exempel från tidigare år är Susan Cains bok om potentialen med introverta personligheter, http://www.quietrev.com/quiet-the-book/ och reflektioner kopplat till rollen som samhällsentreprenör.
  • Arbeta med finansieringsstrategi eller budget för ditt initiativ
  • Research kring modeller för (rättvis) ekonomisk fördelning internt. Exempel på hur andra verksamheter arbetar med delat ägarskap och fördelning av resurser.

Frågor eller funderingar? Bolla gärna med August eller Fatuma!

110908_gv_koopvertrag_101_panorama

Foto: Gängeviertel, Hamburg http://das-gaengeviertel.info/en.html

4 thoughts on “Uppgift: Fördjupning – mitt sammanhang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.