v 12 Introduktion: Mitt sammanhang & Framtiden

Hej!

Idag startar nästa modul i kursen som vi har gett titeln “Mitt sammanhang & Framtiden”. Den sträcker sig fram till kursens slut den 1 juni. I menyn här på plattformen har den bara titeln “Framtiden” för att det inte ska bli så långt i text!

Under den här modulen kommer du få möjlighet att ta fasta på behov du har i de initiativ du utvecklar, för att lägga en grund för den tid som kommer efter att kursen har nått sitt slut.

August introducerar modulen och det som är aktuellt just nu i kursen:

(Introduktionen finns även som text här – pdf.)

Kursplaneringen är uppdaterad i översikten, kika gärna där!

Aktuellt i kursen:

• Uppgiften Publiceringsplan löper på några veckor och har inlämning 9 april. Hör gärna av dig till mig och/eller Lisa om du har några frågor om den. Lisa kommer vara med och ge feedback till publiceringsplanen.

• Gemensam läsning under våren. I höstas hade var och en möjlighet att välja en bok att fördjupa sig i. Nu läser vi istället gemensamt några kortare texter. Här är syftet att få inspiration och nya perspektiv från historierna om andra samhällsentreprenörer.
Vi diskuterar sedan texterna tillsammans när vi har kursträff 5-6 maj i Malmö.
Läs mer om texterna i kursforumet →

• Coachande samtal. Var befinner du dig nu med de initiativ du utvecklar, och vilka är dina nästa steg? Jag (August) finns tillgänglig och vill gärna samtala med er när ni har möjlighet. Det kan vara ett kortare samtal eller lite längre, beroende på vilka frågor du vill lyfta. Jag kommer ta kontakt med för att se om vi kan hitta en tid för samtal över skype eller telefon.

• Teman för inspiration och reflektion – öppet för förslag. Här mot slutet av året finns några veckor där det är öppet för förslag på teman att fördjupa. Finns det frågor som du har där du skulle vilja få mer kunskap? Något tema du skulle önska att vi fördjupade?
Här går det jättebra att tänka egoistiskt utifrån det du är intresserad av. Skriv kommentar här eller maila mig, så försöker jag lägga in det i planen för våren!

• Håll datumen 5-6 maj i kalendern för kursträff i Malmö! Jag kommer snart med ett preliminärt program för dagarna.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Inspiration – omnämns i slutet av introduktionen: Repamera (100 sociala innovationer i Skåne)

“För några år sedan gick Henning Gillberg till skräddaren och började fundera över varför man kan beställa mat till dörren men inte kläder. Idén kändes glasklar så han bestämde sig för att göra en marknadsundersökning direkt. Tre timmar senare hade 517 personer svarat på frågan ”Har du trasiga kläder hemma som du vill använda igen?”, varav 78% sa ja. Det var startskottet för Repamera som idag har två anställda och från att enbart kunna göra beställningar på reparation i Malmö, nu tar emot beställningar online från hela landet.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.