v 10 Intervju med Malmö mot Diskriminering + vårplanering

Ny modul: Mitt sammanhang & framtiden

Idag startar nästa modul i kursen som vi har gett titeln “Mitt sammanhang & framtiden”. Den sträcker sig fram till kursens slut den 4 juni. I menyn här på plattformen har den bara titeln “Framtiden” för att det inte ska bli så långt i text!

Under den här modulen kommer du få möjlighet att ta fasta på behov du har i de initiativ du utvecklar, för att lägga en grund för den tid som kommer efter att kursen har nått sitt slut.

Planering för våren – feedback

Nu finns en planering för vårens moment under Kursinfo → Kursöversikt 2018-2019 (scrolla ner till v 10 och framåt!)

Det finns utrymme för att lägga till ytterligare några teman eller ändra om i planeringen. Finns det fler teman eller moment som du skulle vilja se? (se exempel från vår brainstorming i början av kursen på https://www.mindmeister.com/1147743777?t=H9qFm5oCiy)
Andra tankar eller förslag om vårens planering?

Skriv gärna i kursforumet, tråd om vårens planering →

Kursens tredje träff

Mitt förslag är att hålla kursens tredje träff i Malmö 3-4 maj (fredag-lördag), tillsammans med deltagare från grundåret Samhällsentreprenör och Glokala Tankesmedjan. Jag tar gärna emot tankar om innehåll för dagarna!

Vi har tidigare spånat på idén att göra kursträff i Berlin. Av olika praktiska skäl har jag valt att hålla kursträffen till Malmö, däremot tittar jag på möjligheten att även organisera en studieresa till Berlin under maj. Både för dig som är deltagare och fler från vårt nätverk.

Video: Malmö mot Diskriminering – intervju om deras utveckling

För en tid sedan intervjuade jag Johan Ekblad som är verksamhetsledare på Malmö mot Diskriminering, en verksamhet som har varit i snabb utveckling de senaste åren.

Malmö mot Diskriminering är en ideell förening – en paraplyförening med många medlemsorganisationer. De driver idag både en grundverksamhet riktad till boende i över 15 skånska kommuner, och har även projekt med stöd från bland annat Arvsfonden.

Hur togs initiativet från början? Hur har verksamheten utvecklats? Finns det för- och nackdelar med organisationsformen ideell förening? Vilken kontakt finns med motsvarande aktörer (ani-diskrimineringsbyråer) i andra delar av landet?

Se intervjun med Johan via länk i kursforumet (inloggad) →

Frågor för reflektion: Kan du känna igen delar av det som Johan tar upp från sammanhang du har varit i? Väcker intervjun några nya frågor för dig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.