v 15 Inspiration – Peniche Ocean Watch: Exploring new value creation activities for social impact

Den här veckan hämtar vi som inspiration en filmad presentation från Social Innovation Summit i Malmö (november 2018).

Inspiration – video: Robin Teigland, “Peniche Ocean Watch: Exploring new value creation activities for social impact”

Robin Teigland är forskare men också drivande som entreprenör. Lyssna till hennes berättelse som kretsar kring hur resurser kan kombineras på nya sätt – med ett pågående case i kuststaden Peniche, Portugal:

UR Play – länk

Robin Teiglands slides – länk

Frågor för reflektion till presentationen:

  • Vad gillar du i Robin Teiglands presentation, vad fascinerar?
  • Vilka frågor väcks när du lyssnar? Finns det delar som provocerar dig?

Om presentationen:
Utgångspunkten i föreläsningen är en ekonomi i förändring, och hur resurser kan kombineras på nya sätt. Ekonomin behöver hjälpa oss nå de Globala målen och hantera klimatkrisen – kan vi experimentera med konkreta initiativ för att möta utmaningarna?
Fokus är på platsen Peniche och de resurser som finns lokalt, hur den lokala ekonomin kan omformas när fiskeindustrin helt har stagnerat. Robin Teigland berättar om de resurser som finns i form av båtar, lokaler och kompetenser som är ett arv från fiskeindustrin. Samtidigt förutsättningarna för surfing som finns, och utmaning/möjlighet med allt skräp som döljer sig på havsbottnen.
“Build relationships before you need them”. I en intressant passage i föreläsningen berättar Robin Teigland om värdet av att vara på plats och skapa kontakter, som sedan kan öppna upp för spontana möjligheter och sammanträffanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.