v 16 Påskvecka med inspiration!

Film: YALLA! – Vi lever (46 min, 2018)

I filmen får vi möta några av kvinnorna som jobbar i det sociala företaget & kooperativet Yalla Trappan i Malmö, med varma porträtt och inblick i verksamheten.

Vad tar du intryck av, vad fascinerar? Associerar du till andra verksamheter som du har varit i kontakt med, eller varit en del av? Vad utelämnas i filmen, och vilka undersökande frågor hade du velat ställa som dokumentärfilmare?

Aktuellt om Yalla Trappan: Nyligen presenterades ett samarbete med H&M, med syverkstad i en av HM:s centrala butiker i Malmö.

Artikel i Skånska dagbladet 20 mars, “Yalla Trappan på plats i en ny butik”


Artikel: Smarta kartan 2.0 tar delning till nästa nivå

Maja Andersson i Syre nr 188, 9 april 2019.

“Den största nyheten med Smarta kartan 2.0 är att den numera har en öppen källkod, vilket innebär att andra kan använda sig av den för att skapa egna kartor. Och det har redan spridit sig: i veckan lanserades Smarta kartan i Malmö och det är även på gång i Sjuhärad. Jonathan Mattebo Persson hoppas att det bara är början, men påpekar att det krävs ett lokalt engagemang för att starta upp kartor i andra städer.

– Vi i Göteborg arbetar med det här volontärt och har inte resurser att kvalitetssäkra en karta i till exempel Stockholm, framför allt inte löpande. Alla som hör av sig till oss samlar vi ihop i en gemensam grupp på sociala medier, och till slut har de muskler nog att våga administrera och starta en egen karta.”

→ Utforska kartan på https://smartakartan.se/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.