Kursträff online 6-7 maj

Inspelade samtal med gäster
Se inspelningar från torsdagens samtal med inbjudna gäster i kursforumet!
https://samhallsentreprenor.glokala.net/she2/groups/kursforum-2019-2020/forum/topic/inspelade-samtal-med-gaster-kurstraffen-6-7-maj-online/


6-7 maj träffas vi online för några sessioner tillsammans! Vi har valt tider på eftermiddagen onsdag 6 maj och förmiddagen 7 maj, och vi hoppas att det är tider som ska fungera för många. Under onsdagens pass har vi framför allt tid för samtal utifrån utvecklingen med era idéer/projekt/initiativ. På torsdagen har vi bjudit in två gäster för samtal, ett alternativ till att göra studiebesök på plats! Kursträffen görs tillsammans Samhällsentreprenör + fördjupning.

Meddela din medverkan via det här formuläret: https://forms.gle/BrJJVYs1GSYPT8bRA

Kursträffen gör vi med Zoom, du ansluter via länken: https://us02web.zoom.us/j/82930963772
Du kan delta från en dator, platta eller smart telefon.

Program

6 maj, 15:00 – 18:00

15:00 Incheckning, och introduktion till programmet

15:30 – 17:30 Fokus på utvecklingen i idéer/initiativ/projekt i gruppen
Kort presentation från var och en, gemensam feedback. Förbered gärna frågor, saker du funderar över i din utveckling, som du gärna vill få input på.

17:30 – 18:00 Förhandsvisning – smygpremiär! Kortfilmer från projektet Bilden av bygden. Presentation och kommentarer med Nils Phillips.
Vi får chansen att redan innan de är lanserade se två korta filmer som har producerats i projektet Bilden av bygden; om organisering, gemensamt ägande och delaktighet.
Nils Phillips, verksamhetsledare Idéburen utveckling, är med och introducerar filmerna.

7 maj, 9:00 – 12:00

9:00 Incheckning, tankar från onsdagen

Joakim Grina

9:30 – 10:30 Samtal med Joakim Grina, SOPACT. Om deras lärprocess med “behovsdrivet stöd till sociala innovatörer”, som drivs under två år 2019-2020.
Utgångspunkten är samhällsutmaningar som fyra kommunala förvaltningar i Helsingborg har identifierat. Till dessa utmaningar matchas innovatörer/samhällsentreprenörer som har samhällsförbättrande idéer. Vilka är lärdomarna så här långt? Skulle arbetssättet kunna spridas till fler platser?

+ läs ett inlägg om hur Joakims arbete ser ut i Coronatider: “Joakim Grina om rutiner och inspiration i tider av Corona.”

10:30 – 10:45 Paus

Petter Joelson

10:45 – 11.45 Digidem Lab. Samtal med Petter Joelson, medgrundare av Digidem Lab och initiativtagare till Civic Tech Sweden.
“Digidem Lab erbjuder tjänster och utvecklar metoder och verktyg för framtidens deltagande demokrati”.

Vi pratar om de initiativ för medborgardeltagande – med hjälp av digitala verktyg – som Digidem lab är med och utvecklar. De senaste åren har de bland annat genomfört deltagande budgetprocesser i Göteborg, och utvecklat medborgarinvolvering i Madrid.

+ Petter är även en av initiativtagarna till Collective.tools som vi har nämnt i temat om digitala verktyg.

11:45 – 12:00 Utcheckning

Information för att delta

Att använda Zoom:
– Anslut med länken: https://us02web.zoom.us/j/82930963772
– Om du inte har använt Zoom tidigare blir du ombedd att ladda ner och installera programvara för att delta (du kan ladda ner i förväg här →)
– Pröva att delta i ett Zoom-möte genom https://zoom.us/test

Att tänka på när du deltar:
– Använd gärna headset / hörlurar för att höra bra, och undvika störande ljud under samtalet.
– När du inte själv pratar är det bra att stänga av ljudet på din mikrofon via ”mute”-funktionen. Det minskar risken för rundgång och störande bakgrundsljud.
– Klicka upp chattdelen där text kan skrivas, så kan vi ställa frågor, tipsa om länkar mm direkt i chatten samtidigt som vi pratar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.