v 19 Tema: Bättre rustade med sociala investeringar?

Sociala investeringar – både ett synsätt och ett arbetssätt. I början av året presenterades en rapport som tittar på hur kommuner och regioner arbetar med sociala investeringar – som ett sätt att arbeta med välfärdens förnyelse och utveckling. För samhällsentreprenörer kan det innebära öppningar för samarbeten i de fall då det offentliga tar nya initiativ genom sådana “investeringar”. Rapporten och synsättet kan också vara ett bra underlag i dialogen med eventuella offentliga samarbetsparter.

Två videoklipp på 10 minuter introducerar och kommenterar rapporten nedan. Om du är nyfiken finns hela rapporten att ladda hem, och ett seminarium finns att se i sin helhet på ESO:s (Expertgruppen för Studier i Offentlig ekonomi) hemsida.

“Ju tidigare sociala problem kan förebyggas eller upptäckas och åtgärdas, desto större möjligheter för samhället att minska framtida ekonomiska och andra kostnader. I många av landets kommuner och regioner bedrivs nu, i varierande former, olika investeringar i individers kunskaper, kompetenser, hälsa och funktionsförmåga under rubriken sociala investeringar.”

Rapporten: Med framtiden för sig – en ESO-rapport om sociala investeringar (pdf)

Introduktion till rapporten med Anna Balkfors och Tapio Salonen:

Kommentarer till rapporten från några initierade personer:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.