Internat 12-13 september – bilder och intryck

Tack för dagarna i Malmö!

Bilder 12-13 september:

Några av intrycken:

Måndagen handlade om att börja lära känna varandra och att jobba kring projektskisserna i grupper. Vi fick också en introduktion till lokalerna ”Underverket” och det som utvecklas där. Mot kvällen var vi ett stort gäng som såg den franska dokumentären ”Tomorrow”, om konkreta initiativ för en mer hållbar framtid.

Under tisdagen presenterades uppgift 3 – Perspektiv på samhällsentreprenörskap och vi tittade på en rad tänkbara böcker att läsa.
Vi vandrade sedan iväg för studiebesök. Först till Möllans Basement och ett inspirerande möte med Balqis Khattab som är drivande. Verksamheten är en viktig mötesplats för unga på Möllan och jobbar hårt för att koppla ihop unga med potentiella arbetsgivare.
2016-09-13-11-40-44Nästa stopp gjorde vi hos projektet Yalla Sofielund som drivs i samarbete mellan bland annat Malmö stad och det sociala företaget Yalla Trappan. Snart öppnar deras café där möbelateljen som återbruksdesignar står för möblemanget! Fascinerande var bland annat bänken som har byggts ihop av två stolar →

Sedan fortsatt dagen med ett kort stopp hos Odlingsnätverket Seveds stadsodlingar och ett luncharrangemang där idéerna för en lokalvaluta i Malmö presenterades. Tina Espe och Christopher Mathiesen arbetar med att skapa en plattform för att inom de närmsta åren kunna starta en lokal komplementär valuta, som kan användas i butiker och verksamheter i Malmö. De berättade att det även i Paris planeras för en lokal valuta, läs mer: ”Paris considers launch of local currency”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.