Samhällsentreprenör & fördjupning – distans 2019/2020

Samhällsentreprenör & Samhällsentreprenör fördjupning är distanskurser för dig som vill driva och utveckla nya initiativ och verksamheter för samhällsförändring. Du väljer själv när och hur du vill studera – att kombinera kurserna med arbete, studier eller andra engagemang går utmärkt. Var med och utmana framtiden!

Samhällsentreprenör (distans)

Samhällsentreprenör är en distanskurs på halvfart för dig som vill driva och utveckla nya initiativ och verksamheter för samhällsförändring. Kursen ger dig ett sammanhang där du kan inspireras och vidareutveckla dina idéer.

Genom kursens olika delar lär du dig om olika färdigheter som en samhällsentreprenör behöver. I och med att Samhällsentreprenör är en distanskurs på halvfart kan du anpassa studietiden utifrån dina egna förutsättningar. Du väljer själv när och hur du vill studera – att kombinera kursen med arbete, studier eller andra engagemang går utmärkt. För att kursens uppgifter ska kunna användas praktiskt anpassas de för att gynna utvecklingen av ett initiativ som du är involverad i.

Kursen består av fyra moduler med organisering, kommunikation, ekonomi och projektledning som övergripande teman. Inom varje modul ryms individuella uppgifter som följs upp genom att deltagarna diskuterar och utbyter erfarenheter med varandra. Under läsåret ingår en kurs i projektledning som ges av Malmö universitet. Om du genomför de examinerande uppgifterna kan du tillgodoräkna dig 7,5 högskolepoäng.

På Samhällsentreprenör sätter du och dina kurskamrater aktuella samhällshändelser i perspektiv och relaterar dessa till era egna erfarenheter. Kraften i engagerade klasskamraters idéer är vad som gör kursen så intressant!

För att ansöka finns det inga begränsningar gällande ålder eller bakgrund – det viktiga är ditt engagemang. Under året anordnar vi tre träffar i Malmö med inspirerande studiebesök och gästföreläsare. Träffarna är frivilliga att delta i. Kursen berättigar till studiemedel på halvtid (50 %).

Studietakt: 50%, berättigar till studiemedel på halvtid.
Kurstid: 2 september 2019 – 5 juni 2020.

Läs mer om kursen och ansök på glokala.se/samhallsentreprenor.


Du kan även söka till fördjupningskursen där du arbetar mer självständigt:

Samhällsentreprenör fördjupning (distans)

Samhällsentreprenör – fördjupning är en kurs på halvfart på distans för dig som vill utveckla projekt och verksamheter för samhällsförändring, och som har med dig förkunskaper eller tidigare erfarenheter.

Dina idéer och behov formar innehållet i kursen. Här har du möjlighet att arbeta fokuserat med att utveckla din idé och får samtidigt inspiration i mötet med andra.

Kursen passar bra att kombinera med andra studier, jobb eller engagemang. Övergripande teman i kursen är bland annat idéutveckling, ekonomi och kommunikation. Vi gör också tre frivilliga träffar på plats under året.

Den röda tråden i kursen är hur nya projekt och verksamheter kan skapa samhällsförändring och bidra till en hållbar utveckling. Vi tittar på exempel i både Sverige och andra länder, och jämför dessa med idéer vi själva har.

Studietakt: 50%, berättigar till studiemedel på halvtid.
Kurstid: 2 september 2019 – 5 juni 2020.

Läs mer om kursen och ansök på https://glokala.se/samhallsentreprenor-fordjupning-distans.


Antagning

Sök senast 2 maj, efter detta datum löpande antagning i mån av plats. Efter att du skickat din ansökan tar kursansvarig kontakt med information om intervjutillfälle, alternativt personligt brev. Du som har sökt senast 2 maj kommer att få besked om antagning i slutet av maj.


Tre röster om kurserna:

”Samhällsentreprenör betydde en stor möjlighet att förena scenkonst med andra praktiker. Under ett år kunde jag och min kollega Sara bygga upp vårt projekt Scenkonstguiden som vi nu arbetar heltid med. Vi kunde förverkliga en dröm!”
/ Matilda Johansson


”Jag driver Möllan Basement, som ungdomarna kallar ’den roliga arbetsförmedlingen’, i samarbete med Stena Fastigheter. Mitt mål är att projektet blir ett självdrivande företag av unga.”
/Balqis Khattab


“Jag ser mig som entreprenör sedan innan och var nyfiken på samhällsentreprenörskapet och hur det kunde utveckla mig vidare.”
/Susanna Andersson. Läs hennes historia här.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.