v 2 Aktuella perspektiv

Vi mjukstartar året med två artiklar att läsa – och för dig som vill utforska vad det nya året kan innebära tipsar vi om ett guidande blogginlägg, länk nedan.

Till att börja med en artikel som lyfter några tankar om trender internationellt inom samhällsentreprenörskap. Skriver gör Katherine Milligan, chef för stiftelsen Schwab Foundation som ger stöd till samhällsentreprenörer:

Artikel: 3 Trends That Will Influence the Social Entrepreneurship Sector in 2019

Vi vill också bjuda in er att läsa en kort intervju med Emma Öhrwall, tidigare kursdeltagare och drivande bakom föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg. Numera på Göteborgs stad i initiativet ”Sharing City Göteborg”. Här artikel på shareable.net:

Artikel: Meet ’supersharer’ Emma Öhrwall in Gothenburg, Sweden

”I’ve been a part of the collaborative movement since 2014. I co-founded the nonprofit Kollaborativ Ekonomi Göteborg that runs smartakartan.se, a map and website, in collaboration with the City of Gothenburg.”

Tips! Utforska ditt 2019

Vi har precis gått in i det nya året. Vad väntar, vart är du på väg? Utforska ditt 2019 med frågor som Lisa Moraeus (utbildare, föreläsare) ställer i ett blogginlägg:

Vilket är ditt tema för 2019?

”Här kommer två pusselbitar när det gäller planering för det nya året. Det handlar om vem du vill planera tillsammans med (det kan vara dig själv) och om att komma i kontakt med vad du verkligen vill.

Nästa steg i en planering är förstås att bryta ner visionerna, drömmarna, årets tema, till konkreta mål och planer. Det kommer tips för det också, så småningom. I det här inlägget vill jag prata om det övergripande, det lite mer abstrakta men kanske ännu viktigare än mätbara mål.

Det är så lätt att hoppa över den grunden, att kasta sig rakt in i nyårslöften och checklistor utan att stanna upp och fråga sig varför. Vad är det du vill egentligen? Vart är du på väg?”

2 thoughts on “v 2 Aktuella perspektiv

  1. Ewa M

    Vilka superbra frågor att ställa sig själv inför det nya året. Att finna sitt tema och sin röda tråd för vad som är viktigt under året känns helt rätt! Tack för det tipset!

  2. Sandra J

    Håller med Ewa, mycket bra tips. Jag har otroligt svårt att följa min röda tråd och tappar snabbt fokus. Så det är delar jag verkligen behöver jobba på =) Ser framemot en givande vårtermin tillsammans med dig August och er andra i klassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.