Intryck, bilder! Kursträff februari

10-11 februari höll vi träff i Malmö (och Köpenhamn!). Den första dagen i Malmö hade mer fokus på samtal om de olika idéerna i gruppen. Vi hann även med att besöka närliggande lokalen ”Vardagsrummet” där Tanu i kursen driver en process med boende under våren. Ny kunskap och spännande perspektiv fick vi också i mötet med en av de aktiva i Svenskt HBTQ Initiativ – SQI Syd, som arbetar med organisering och stöd inom det de kallar för qpoc-community, queer people of color.

Den andra dagen tog vi tåget över till Köpenhamn – tillsammans med ett gäng medbjudna från kursen Ställ om (…) på Holma folkhögskola, och ytterligare några gäster.

Ett oväntat tema under dagen blev hur kaffesump kan användas på olika sätt, en stor restprodukt som idag kastas. På KPH projekthus fick vi en snabb dragning om det Kaffe Bueno jobbar med, och på eftermiddagen besökte vi svampodlingar i containers som Beyond Coffee har mitt i Köpenhamn.

Aktörerna vi mötte i Köpenhamn:

Tack till Peter Bjerg som hjälpte oss sätta ihop programmet för dagen!

2 thoughts on “Intryck, bilder! Kursträff februari

  1. Peter Bjerg

    Hej August og alle I underbare unge mennesker som holder på med samhällsentrenörskap. Jeg er ked af (lässan), at jeg ikke kunne være med på selve dagen. Men tak for, at I kom til København.

    Jeg skal selv til at arbejde med unge og Publikt engagement snart. Tænker at planere besøg hos jer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.