Till den här veckan har vi spelat in en intervju med Nihal Ragab och Christopher Holmbäck som driver projektet Språkrättvisa, med Glokala som projektägare. De utvecklar just nu kurser för språkrättvisetolkar – hör mer i intervjun!
Vi plockar också in en ny podcast, ”Hur gör vi då?” som produceras av Helamalmö i samarbete ABF. I det första avsnittet intervjuas Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö. De har nyligen startat en social mötesplats på Nydala i Malmö.
Kursutvärdering
Vi närmar oss kursslut 4 juni, och vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen. Samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande genom kursåret.
Svara så snart som möjligt, senast 2 juni.
Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala de kommande veckorna i juni.
Tack för din hjälp!
Intervju: Projektet Språkrättvisa
intervju med Nihal Ragab och Christopher Holmbäck som driver projektet Språkrättvisa, med Glokala som projektägare. De utvecklar just nu kurser för språkrättvisetolkar – hör mer i intervjun!
Projektet finansieras med medel för demokratiutveckling från Folkbildningsrådet, en särskild satsning som gjordes förra året i samband med att den parlamentariska demokratin fyllde 100 år.
Introduktion: ”Vadå språkrättvisa?
Språkrättvisetolkar arbetar för att skapa en värld olika språk inte är hinder utan demokratiska redskap för kommunikation, kunskapsdelning och planering. Hur ska vi tillsammans kunna skapa ett bättre samhälle om vi inte ens kan prata med varandra?
Språkrättvisa kan hjälpa grannar mötas för att förändra någonting i sitt område eller protestera mot sin hyresvärd. Det kan också underlätta när organisationer leder konferenser om mänskliga rättigheter eller när asylrättsaktivister ordnar möten.”
Podcast: Hur gör vi då? Avsnitt 1
I Hur gör vi då? samtalar programledaren Enrique Perez Arias, fil. dr. i socialantropolog, forskare i socialt arbete och författare, med utvalda gäster om hur vi i praktiken kan åstadkomma mer rättvisa och jämlikhet för marginaliserade grupper i samhället.
Poddens första gäst är Nicolas Lunabba, verksamhetsansvarig för Helamalmö. Detta samtal kretsar kring Nicolas erfarenheter av arbetet med Helamalmö, personliga reflektioner kring social mobilisering och vad vi behöver göra för att skapa en mer sammanhållen stad.
Hur gör vi då? produceras av Helamalmö i samarbete ABF och spelas in på Mötesplats Helamalmö.