v 43 Tid för uppgift 3 & intryck från kursträff

Tid för uppgift 3, Perspektiv på samhällsentreprenörskap

Den här veckan finns det tid för att arbeta med uppgiften “Perspektiv på samhällsentreprenörskap”. Inlämning: 31 oktober i uppgiftens forum, https://samhallsentreprenor.glokala.net/2022-2023/forum/3-perspektiv-pa-samhallsentreprenorskap/

Kontakta August om du har frågor kring uppgiften!


Intryck från kursträffen 21-22 oktober i Malmö

Några intryck från träffen i Malmö:

På fredagen möttes vi upp innan lunch och deltog sedan i halvdagen “Stad & land – hand i hand”, där runt 50 personer var på plats, en del tjänstepersoner från skånska kommuner, en del från universitet/högskola, en del samhällsentreprenörer / lokalt engagerade personer. Programmet kretsade kring exempel på medborgares involvering i lokal utveckling: Var och en fick välja bland fyra seminariepass som hade lite olika inriktning, men alla passen utgick ifrån konkreta exempel från stad och land i Skåne (teman: medborgarbudget, lokal valuta, lokalekonomisk analys, social mobilisering).

Se bilder från sociala medier-inlägg nedan!

Projektet Malmö Tillsammans delar med sig av några bilder från fredagens “Stad & land – hand i hand”:

Även från Föreningscenter Nobel 21:

På lördagen ledde Tanu Mehta en workshop under förmiddagen, i Glokalas lokaler “Tryckeriet”. Läs mer om workshopen i programmet för träffen. Fokuset låg på utvecklingen av var och ens idé/initiativ. Några bilder:

Efter falafellunch besökte vi hastigt urbankonst-galleriet “Hangaren” och gick sedan på besök hos Jean-Charles Cari som är tidigare deltagare och initiativtagare till Ljudgården, en plats med studios och community för musikskapare.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Hade gärna deltagit, träffat er och skolan men jag fick tyvärr förhinder då min vän hanmat på sjukhus och jag fick ta hand om hennes djur ist. Hoppas ni hade trevligt!