v 49 Tid för uppgift 5 + inspiration

Hej! Aktuellt i kursen den här veckan:
– Det finns tid för att arbeta med uppgift 5, exempel på organisering.
– Uppgift 4, respons till varandra fram till 11 december.
– Reflektion om materialet/initiativen i förra veckans tema. Lärdomar, intryck? Läs mer v 48 –>
– Ta del av inspiration nedan med intryck från MR-dagarna!

Inspiration: Reflektioner från MR-dagarna

Amanda som är deltagare i Samhällsentreprenör fördjupning besökte nyligen MR-dagarna. Detta år hölls dagarna i Örebro, 17-18 november.

Läs om några av hennes intryck från seminarier, med stor bredd i inriktning och teman!

Pdf – ladda gärna ner för att lättare läsa:

Årets tema var “Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet”, vilket ju också varit en av de mest uppmärksammade frågorna i årets valrörelse. Snarare än att fokusera på ett yttre hot i form av brottslighet och ordningsstörningar med “hårdare tag” som svar, ville konferensen vidga synen på trygghet och säkerhet eftersom många faktorer påverkar människors upplevelse av det:

[…] vårt boende, tillgången till arbete , vår ekonomi, vår tillit till samhället, vår familjesituation, vår upplevelse av att behandlas likvärdigt med andra (icke-diskriminering), oro för problem i närmiljön, större globala hot som klimatkris, konflikter och mycket mer

Detta reflekterades också i programmet med seminarier kring antidiskriminering, hot mot MR-försvarare, rasism och minoritetsstress, elevers trygghet i skolan, asylsökandes situation i Sverige, klimatkrisen med mycket mera. Man pratade såklart också om hur snabbt den försvarspolitiska spelplanen förändrats i och med Rysslands angreppskrig i Ukraina och Sveriges ansökan om NATO-medlemskap.”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.