v 44 Intro – modul 2

Välkommen till modul 2 – kursens andra del! Vi startar i lite lugnt tempo den här veckan, med en introduktion och tid för att ge kommentarer till varandra på uppgift 3 – Perspektiv på samhällsentreprenörskap.

Påminnelse: Inlämning 31 oktober för uppgift 3 Perspektiv på samhällsentreprenörskap. En indelning för kommentarer till varandra presenteras 1 november.

Introduktion till modul 2

Video med intro:

De kommande veckorna fördjupar vi oss inom områden som handlar om ledarskap och lärande, gruppdynamik och organisering.

Vilken typ ledarskap behövs inom samhällsentreprenörskap? Hur kan vi hitta verktyg för att bottna i vårt eget ledarskap? Är ledarskapet bara en fråga för den formellt utnämnda ledaren – eller bör vi se ansvaret för ledarskapet som en fråga för hela gruppen?

Hur kan vi skapa väl fungerande samarbete i de grupper vi finns i? Vad gör vi när det inte fungerar?

Hur organiserar sig verksamheter inom samhällsentreprenörskap? Vad kan vi lära av olika exempel?

Parallellt med att vi fördjupar oss inom dessa områden, kopplar vi det till de idéer och initiativ som ni jobbar med att utveckla. Du får gärna ta kontakt med oss om du vill ha stöd i din idéutveckling. Se mer nedan om tider för samtal som en möjlighet.

Den här första veckan i modul 2 finns det tid för att ge kommentarer till uppgift 3, Perspektiv på samhällsentreprenörskap. Vi tipsar också om några evenemang närmaste tiden.

/August & Fredrik


Tips – för egen reflektion: Hur vill du att dina veckor ska se ut kommande tiden med kursen?

Nu har vi kommit en bra bit in i kursåret med Samhällsentreprenör. Vad har gått lätt och varit roligt under modul 1 och vad har känts svårt eller utmanande? Fundera gärna på vad du behöver för att fortsättningen med kursen ska kännas givande och utvecklande. Och för att den inte ska skapa stress. Är du lagom utmanad? Hur ser en bra vecka ut? Ta gärna övningarna i Ashokas metodbok till hjälp:

Ashokas metodguide: Det har aldrig varit lättare att förändra världen
Övning 1: Min perfekta dag/vecka – s. 118-119.
Övning 2: Lagom utmanad? – s. 120-121.


Möjlighet: Tider för samtal – utveckling av idéer/projekt

August finns tillgänglig för samtal om projekt och idéer, per telefon/Zoom eller på plats i Malmö för er som bor i närheten. Läs mer och se tider här i forumet →
Passar ingen av tiderna hittar vi såklart en annan tid som passar, hör av dig!

Samtalet kan vara en möjlighet för dig att reflektera kring var du befinner dig just nu och vilka nästa steg du planerar i de projekt/initiativ som du vill utveckla.


Tips – evenemang kommande tiden

Några exempel på spännande sammanhang:

9 nov kl. 9:30-14:30, online: Stockholm Entrepreneurs Day 2022 | Accelerating Social Impact
Läs mer och anmälan: https://www.eventbrite.se/e/stockholm-entrepreneurs-day-2022-accelerating-social-impact-tickets-440812491027
“a power-packed virtual social impact summit for entrepreneurs, changemakers, social innovators, startups and cooperatives filled with keynotes, panel discussions, entrepreneur journeys, and pitching for social impact.”

17-18 nov, Örebro: Mänskliga Rättighetsdagarna
https://www.mrdagarna.se/

24 nov kl. 13-16, Malmö/Zoom: Yalla Trappan – mer än mat
Läs mer och anmälan via: https://yalla-trappan-mer-n-mat.confetti.events/
“Yalla Trappan är ett socialt företag i Malmö som varit verksamt i mer än tio år. Många känner framför allt till oss för spännande mat – men Yalla Trappan är också en aktör som arbetar med olika utvecklingsprojekt för att undersöka nya metoder för att bidra till ökad social hållbarhet. På seminariet kommer två sådana initiativ att stå i fokus: Yalla Lotsar och Women4Integration. Avsikten är att samla och dela erfarenheter, men också att blicka framåt och diskutera hur man kan gå vidare.”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.