v 13 Perspektiv på verksamhetsplaner & affärsplaner

I veckans tema presenterar Fredrik perspektiv på att arbeta med affärs- eller verksamhetsplaner. Samtidigt kan du ta del av mer information om de två uppgifterna 9 och 10 som du arbetar med under modul 4.

Det är även tid 27 mars för inlämning av uppgift 8 Publiceringsplan för sociala medier. Uppföljning med feedback via samtal online eller genom skriftliga kommentarer till varandra!

Ta del av Fredriks föreläsning:

Video:

Ett exempel på verktyg för att stödja utvecklingen av en affärs- eller verksamhetsmodell, som nämns mot slutet av presentationen är ”The Business Model Canvas”. Svensk version finns bland annat på nystartad.se där du kan fylla i den online – ett sätt att snabbt skissa fram en idé, som sedan kan utvecklas i text i uppgift 9.

Ett annat exempel på anpassad canvas-modell som lyfts fram är den “Social Business Model Canvas” som The Young Foundation har tagit fram.

The Social Business Model Canvas - Young Foundation

Väcks frågor eller funderingar när du lyssnar på föreläsningen? Skriv gärna en kommentar eller skriv i forumet!


Presentation av uppgift 9 och 10

Uppgift 9: Projekt- /verksamhets- /affärsplan

Här är uppgiften att ta fram en plan för en verksamhet – det kan vara en verksamhet du vill starta eller redan håller på att starta.
Inlämning: 1 maj.
Läs mer: https://samhallsentreprenor.glokala.net/2022-2023/modul-4/uppgift-9-projekt-verksamhets-affarsplan/

Uppgift 10: Reflektion kring projektledning & samhällsentreprenörskap

I den här uppgiften diskuterar och reflekterar du kring projektledning utifrån några fall med frågeställningar – exempel på utmaningar som du kan ställas inför som projektledare och samhällsentreprenör.
Inlämning: 22 maj – deltagande i onlineworkshop eller individuell inlämning i uppgiftens forum.
Läs mer: https://samhallsentreprenor.glokala.net/2022-2023/modul-4/uppgift-10-reflektion-kring-projektledning-samhallsentreprenorskap/


Möjlighet: Tider för samtal – utveckling av idéer/projekt

August finns tillgänglig för samtal om projekt och idéer, per telefon/Zoom eller på plats i Malmö för er som bor i närheten. Läs mer och se tider här i forumet →
Passar ingen av tiderna hittar vi såklart en annan tid som passar, hör av dig!

Samtalet kan vara en möjlighet för dig att reflektera kring var du befinner dig just nu och vilka nästa steg du planerar i de projekt/initiativ som du vill utveckla. Det kan också handla om frågor när det gäller uppgift 9 eller 10.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.