v 18 Tid för respons #9 + inspiration

Hoppas ni har haft det bra under långhelgen med valborg och 1:a maj! Den här veckan följer vi upp uppgift 9 men tipsar även om video- och poddsamtal som inspiration.

Uppgift 9 – uppföljning med feedback till varandra

Det har varit tid för inlämning den 1:a maj för uppgift 9 Projekt- /verksamhets- /affärsplan. Vi följer upp med respons till varandra, se upplägg i uppgiftens forum.

Till dig som inte hunnit lämna in ännu: Kom gärna in med uppgiften närmaste tiden. Det finns också möjlighet att komplettera uppgiften efter kursens slut, fram till 21 augusti.


Inspiration #1: Synpodden om “Odlarglädje för synskadade”

I senaste Synpodden #34 berättar Lisbet som är deltagare i Samhällsentreprenör fördjupning om sitt initiativ “Odlarglädje för synskadade”! Lyssna från ca 13 minuter in:

“Varför ska man odla egna tomater? Egenodlade tomater är mycket godare, de är inte besprutade, man blir lycklig av att äta sina egna tomater, man lär sig något nytt varje odlingssäsong, det är roligt att dela med sig av plantor, tomater, fröer och erfarenheter. Det är några av de skäl till att Lisbet Malmborg odlar själv och hon delar frikostigt med sig av sina bästa tips till er lyssnare.”


Inspiration #2: Samtal The Weekend University, Evolution and Psychology

Tips från Lisa i kursen (tack!), från kursforumet: “Vill bara tipsa om ett för mig väldigt inspirerande samtal med tre psykologer från podcasten/showen ‘The Weekend University’ om evolutionspsykologi. Från ca 54 min skiftar fokus från individ till samhällsnivå för den som ej vill se hela!”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.