Uppgift 9: Projekt- /verksamhets- /affärsplan

Inlämning: 1 maj.
Respons: I gruppsamtal online 11 maj 16:00-17:30 eller 12 maj 12:00-13:30, alternativt skriftliga kommentarer till varandra. Tidsram för skriftliga kommentarer: 2 maj – 14 maj.

Beskrivning: Här är uppgiften att ta fram en plan för en verksamhet – det kan vara en verksamhet du vill starta eller håller på att starta. Tänk utifrån att det är skarpt läge – det vill säga den tänkte läsaren är en viktig intressent (partner?) eller någon som kan investera eller bidra med resurser. I princip skall den vara klar att skicka in! Om du själv inte har ambitionen att starta något, får du naturligtvis ”hitta på” ett projekt eller annan verksamhet som skall startas upp eller utvecklas.

Om du väljer att skriva en projektplan, finns det material/stöd i föreläsningen från v 37 (Från idé till projekt); väljer du en affärsplan/verksamhetsplan finns det i föreläsningen v 13 (Perspektiv på verksamhetsplaner & affärsplaner).

Givetvis får ni också ge er ut på det vida fält (google) där det finns mängder av ytterligare modeller/figurer och tips. Några exempel:

Planen bör inledas med en kort sammanfattning (max ½ sida) – som syftar till att ge en klar bild av vad planen handlar om och att skapa ett intresse för att läsa vidare.

Det kanske kan låta omfattande att skriva fram en plan, men vi vill påminna om att du redan har gjort mycket grundarbete – genom ditt deltagande i kursen, inlämning av tidigare uppgifter, reflekterande och den erfarenhet du skaffat dig under året.

Omfattning: ca 8-20 sid. Mer är inte nödvändigtvis bättre; figurer och illustrationer kan vara bra för att illustrera hur man tänker sig att saker ska fungera (exempelvis organisationsschema).

Inlämning: Senast måndag 1 maj, i uppgiftens forum.
Meddela gärna direkt när du lämnar in om du kan delta i samtal online för feedback, eller behöver ingå i grupp för skriftliga kommentarer.

Respons: I gruppsamtal online 11 maj 16:00-17:30 eller 12 maj 12:00-13:30, alternativt skriftliga kommentarer till varandra. Tidsram för skriftliga kommentarer: 2 maj – 14 maj.

Frågor, funderingar? Ta gärna kontakt med August!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.