Kursträff i Malmö 11-12 oktober

Nu börjar programmet för kursträffen att falla på plats och det är dags att anmäla sig (i formuläret längst ner på sidan). Observera att mindre ändringar i programmet kan förekomma, men ramtider och studiebesök är spikade. Kursträffen görs tillsammans med fortsättningskursen Samhällsentreprenör fördjupning.

Resa till Malmö
För längre resor ger vi ett stöd för kostnader upp till 750 kr, mot inlämning av kvitto/biljetter.

Boende
Ett alternativ till vänner eller kontakter i Malmö kan vara:

PROGRAM

Fredag 11 oktober, 12.00-18.00

12.00-13.30: LUNCH + STUDIEBESÖK
August No Stress Surf Café
Vi möts upp på August No Stress Surf Café. Här bjuder vi på lunch, och vi kommer att få träffa någon från cafét som berättar om verksamheten, från idé till verklighet!

Adress: Rönngatan 2a, Malmö

13.30-15.00: GRUPPTID
Vi går hem till Lone som bor i närheten av cafét för att träffas i gruppen, lära känna varandra lite bättre och prata.

Adress: Carl Gustafs väg 19, Malmö

15.00-15.45: PAUS + TA SIG TILL VÄRNHEM

15.45-18.00: STUDIEBESÖK + REFLEKTION ÖVER DAGEN
Mötesplats Otto och Ensamkommandes förbund
Vi går till Ensamkommandes förbunds lokal Mötesplats Otto för att få höra om föreningen, platsen och engagemanget. Efteråt stannar vi kvar i lokalen för att avsluta dagen tillsammans med reflektion och samtal. OBS: möjligt att vi slutar tidigare än 18.00!

Mötesplats Otto är ett socialt center som ligger vid Värnhem i Malmö. Hit kan nyanlända ungdomar komma för att exempelvis få stöd i sin asylprocess, få hjälp med läxor och i kontakten med myndigheter.  Vi har ungefär 25 aktiviteter i veckan, dessa är bland annat fotboll, körkortsteori, engelska för nybörjare och asylrådgivning. Man kan också komma till oss för att bara slappna av, träffa vänner och spela playstation eller pingis.”

Adress: Östra Förstadsgatan 27, Malmö

TIPS PÅ KVÄLLSAKTIVITET: Feministisk Festivals Kulturkväll!
Från 18.00-22.00 har Feministisk Festival sin kulturkväll, med mängder av olika programpunkter. HÄR hittar du programmet!
Adress: Spånehusvägen 47

Lördag 12 oktober, 9.30-15.00

9.30-10.45: GRUPPTID
Tid för gemensamma samtal om Samhällsentreprenörskap och om era idéer/projekt. Vi får låna Ekolivs lokaler för att träffas och samtala lite djupare om våra projekt och idéer inom Samhällsentreprenörskap.

Adress: Ronnebygatan 1

11.00-11.50 FEMINISTISK FESTIVAL: VALFRI PROGRAMPUNKT
Vi går på Feministisk festival som håller till precis tvärs över gatan från Ekolivs, i ABFs lokaler. Där kan man själv välja vilken av de programpunkterna som startar kl. 11.00 som man vill gå på. Möjlighet till reflektion över passet finns under lunchpausen.

Adress: Spånehusvägen 47

PAUS: Lunch (ta med egen/köp själv) + transport till Kontrapunkt

13.30-14.30: STUDIEBESÖK Kontrapunkt
Kulturhuset Kontrapunkt håller på att byggas upp igen efter att ha tvingats stänga ner på grund av brist på lokaler. Vi besöker dem för att höra om verksamheten, om motgångar och framgångar, och om hur det går med återuppbyggandet!

Kontrapunkt är en kollektiv och kreativ kraft för rättvisa, solidaritet och gräsrotsdemokrati. Vi drömmer gränslösa drömmar om en bättre värld och ett radikalt bättre och hållbart Malmö. Med kulturen som redskap organiserar vi oss och skapar tillsammans de alternativ och lösningar som vi tror på. Drivande bakom Kontrapunkt är den ideella föreningen Kontrakultur, men hela kollektivet Kontrapunkt består också av de grupper, vänföreningar och kooperativ som vi är med och driver eller samarbetar med.”

Adress: Norra Grängesbergsgatan 28

14.30-15.00: Gemensamt avslut (vi stannar på Kontrapunkt)
Vi stannar i Kontrapunkt lokaler för att avsluta kursträffen tillsammans och för att säga hejdå för den här gången.

ANMÄLAN

Om du planerar att komma på kursträffen så anmäler du dig nedan. Senaste anmälningsdag är 4 oktober, men anmäl gärna så snart som möjligt. OBS: Den förra anmälan var en intressekoll, om du fyllde i den och fortfarande ska gå på kursträffen, fyll i den här också!

Angående transport mellan de olika platserna: Skriv under “Är det något annat som är bra för oss lärare att veta inför kursträffen?” om du behöver hjälp med transport. Det kan vara att låna en cykel eller få sällskap på bussresa.

Vi ses i Malmö!