v 48 Organisationsteori & lärande i organisationer + uppgift 5 och ett tips!

Uppgift 5: Exempel på organisering

Undersök ett projekt eller en verksamhet som du finner intressant. Hur har man organiserat sin verksamhet och varför? Att intervjua en eller flera personer från det projekt/verksamhet som du väljer att titta på är ett bra sätt att få underlag.

Läs hela beskrivningen för uppgiften → Lämna in den här senast 20 januari.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Denna vecka fokuserar på temat organisationsteori och lärande i organisationer. Vi tar del av Fredriks föreläsningar och hämtar även inspiration från Frederic Laloux som pratar om nya sätt att se på och leda traditionella organisationer.

Organisationsteori

Här hittar du Fredriks presentation om organisationsteori med tillhörande ljudpresentation:

Presentation i ljud
Ljudfil med Fredriks presentation

Presentation i powerpoint och PDF
Organisationsteori (powerpoint-fil)

Fördjupning – inspiration: How to become a soulful organisation med Frederic Laloux

Hör Frederic Laloux berätta om sin forskning på organisationer som försöker hitta nya organisationsstrukturer för att utvecklas i vår komplexa moderna värld.

Till sist: ett tips!

För de av er som HAR startat ett arbetsintegrerat socialt företag (ASF) erbjuder Skåne Coompanion ASF Akademin. Programmet består av åtta tillfällen över två år, men det finns också möjlighet att ansluta nu i mån av plats. Om ni är intresserade av att veta mer kan ni kontakta Junaidah Minnhagen på Coompanion. E-post: junaidah.minnhagen@coompanion.se Tel: 0702 63 0947