v 14 Perspektiv på verksamhetsplaner & affärsplaner

Presentation:

Föreläsning i ljud/videovia MauPlay:

https://play.mau.se/media/t/0_4993evwe

Länk till https://play.mau.se/media/t/0_4993evwe

Ett exempel på verktyg för att stödja utvecklingen av affärs- eller verksamhetsmodellen i slutet av presentationen är ”The Business Model Canvas”. Svensk version finns bland annat på nystartad.se där du kan fylla i den online – ett sätt att snabbt skissa fram en idé, som sedan kan utvecklas i text i uppgift 9.

Ett annat exempel på anpassad canvas-modell som lyfts fram är den “Social Business Model Canvas” som The Young Foundation har tagit fram.

The Social Business Model Canvas - Young Foundation

Presentation av uppgift 9 och 10

Här presenteras de två sista uppgifterna i kursen. Uppgifterna är en del av folkhögskolekursen som helhet men är samtidigt examinerande för högskolekursen som ingår under året, Introduktion till projektledning (7,5 högskolepoäng). Alla som genomför folkhögskolekursen kan få högskolepoängen, oavsett om man har högskolebehörighet eller inte.
För examination i högskolekursen är det viktigt att följa de anvisningar som ges i beskrivningen av uppgiften. Du kan också välja att göra uppgifterna utan att göra anspråk på högskolepoängen. Ta gärna kontakt med August eller Fredrik om du har frågor.

Beroende på dina tidigare erfarenheter kan det kanske verka avancerat med en högskolekurs. Vi vill passa på att påminna om att du redan har gjort den största delen – genom ditt deltagande i kursen, inlämning av tidigare uppgifter, reflekterande och den erfarenhet du skaffat dig under året. Vi finns tillgängliga för frågor och som stöd!

Uppgift 9: Projektplan/verksamhetsplan/affärsplan (inlämning 4 maj)

Uppgift 10: Reflektion kring projektledning (inlämning 25 maj)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.