v 23 Framtidsperspektiv & kursens avslutning

Påminnelse: Kursutvärdering

Vi närmar oss kursslut 5 juni, och vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen. Samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande under kursåret.

Svara så snart du har möjlighet, senast 3 juni. Bortse ifrån påminnelsen om du redan har svarat.

Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala de kommande veckorna i juni.

Tack för din hjälp!


Framtiden och kursens avslutning

Vi är inne i den sista kursveckan, och sommarvärmen har svept in. Fortsatt finns möjligheten till kompletteringar, ta gärna kontakt om du har några frågor. Ett sista datum för kompletteringar är 24 augusti, men det går givetvis bra att lämna in innan dess.

Materialet på den här plattformen kommer att finnas kvar, att återvända till och inspireras av. Meddela oss om du vill ta bort din profil på kursplattformen, efter kursens slut. (Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information angående Dataskyddsförordningen → )

Under den närmaste tiden kommer feedback från mig (August) till uppgift 10 och andra uppgifter som kompletteras. Vi skickar även ut intyg för kursen, och Fredrik kommer under perioden framöver att examinera uppgifterna för högskoledelen.

Sommarhälsning från August:


Inspiration: Exploring alternative futures – Angela Oguntala (video)

Länk till video: http://videos.theconference.se/angela-oguntala-exploring-alternative-futures

”Visions are powerful because they inspire us, but also limit us”

Även om en pandemi kan förändra mycket på kort tid – vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?

Angela Oguntala ger perspektiv på hur vi kan arbeta med framtidsscenarier – för att medvetet styra mot den framtid vi vill vara med och skapa.

Från The Conference i Malmö, 2016.


Inspiration: Webinar 2 juni // Digital Social Innovation & Collective Intelligence

Kommer spelas in och finnas tillgängligt att se i efterhand!

Inspiration online 2 juni med Peter Baeck som jobbar på brittiska Nesta med Collective Intelligence Design – något som Geoff Mulgan berättade lite om i videoföreläsningen som vi tittade på tidigare i våras (vecka 3).

“Welcome to a webinar where Peter Baeck shares his knowledge and perspectives on how human and machine intelligence can be combined to solve social challenges.”

Registrera dig här för att delta live 2 juni kl 11:00 – 11:45: https://digital-social-innovation.confetti.events/
Arrangör är Mötesplats Social innovation.

Finns att se i efterhand här:

Peter Baecks presentation: https://socialinnovation.se/wp-content/uploads/2020/06/Peter-Baeck-SI-Sweden.pdf


Tips till sommaren:

Kika in i evenemangskalendern!

Vi listar löpande tips på evenemang som ser spännande ut, följ gärna kalendern även efter kursen slut.

Fortsatt lärande – onlinekurser

Det skapas en hel del kortare onlinekurser som är tillgängliga att registrera sig för. Här är några exempel, som kan fungera som en påbyggnad till Samhällsentreprenör!

Acumen Academy har ett gäng kurser med olika teman. Deras uppmaning är att ta kurserna tillsammans med en eller flera kollegor, för att få ut mer av innehållet och uppgifterna.

Enabling Entrepreneurs to Shape a Better World
7 veckors kurs online med flera spännande gästföreläsare!

Samhällsentreprenör fördjupning – resan fortsätter!
Vi planerar även för nästa start med Samhällsentreprenör fördjupning till hösten. Det går fortfarande bra att söka till kursen, välkommen med ansökan eller frågor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.