Praktisk info om kursen

Terminstider
Kursens terminstider är följande
HT2019: 2019-09-02  –  2020-01-03
VT2020: 2020-01-07  –  2020-06-05

CSN/studiemedel
Om du söker studiemedel/bidrag för kursen: Du kan redan innan kursens start göra en ansökan om CSN till kursen (se terminstider ovan). När kursen har startat behöver du själv lämna en studieförsäkran till CSN. Har du några frågor om CSN/studiemedel får du gärna ta direkt kontakt med Felicia Trellid som arbetar med dessa frågor på folkhögskolan.
Felicia Trellid, felicia [at] glokala.se, 040-642 47 29, 0765-42 47 29

OBS. I mitten av augusti ändrade vi kurstiderna till de som står att läsa ovan. Om du ansökt om CSN tidigare under sommaren behöver du ändra din ansökan till de nya terminstiderna för att få studiemedel enligt de nya tiderna.

Läs mer om studiestöd som studerande på folkhögskola – länk till pdf: Studiestod_folkhogskolestuderande.pdf

Mecenatkort
Om du ansökt om studiemedel/bidrag för kursen från CSN så kommer CSN meddela Mecenat att du studerar denna termin och Mecenat kontaktar dig för att du ska aktivera ditt Mecenatkort, detta sker efter terminsstart. Om du inte ansökt om studiemedel/bidrag för terminen men ändå vill ha ett Mecenatkort kan du kontakta Lisa Nissen, pedagog på kursen, så hjälper hon dig med det.

Hur gör jag om jag är sjuk eller vabbar?
När sjukdom eller VAB påverkar dina studier meddelar du kursansvarig via e-post eller telefon.
Du ska du även göra en sjukanmälan på följande sätt:
– När du är sjuk ska du anmäla det omgående, helst första sjukdagen och senast sjunde dagen, till Försäkringskassan.
– När du är hemma för vård av barn (VAB) ska du anmäla detta till CSN senast en vecka efter första vårddagen.
Vid frånvaro på grund av sjukdom eller vård av barn som överstiger en vecka krävs fullständigt läkarintyg.

Hur påverkar frånvaro studiestödet?
Du får studiemedel för studier på folkhögskola när du studerar i kursens ordinarie takt. Om du har låg studieaktivitet och hög frånvaro riskerar du att bli avstängd eller utskriven, vilket påverkar ditt studiemedel från CSN. För att få studiemedel måste du kunna visa att du klarat av dina studier.
Veckor då du varit sjuk, och som Försäkringskassan har godkänt, räknas inte när CSN prövar dina studieresultat. Detsamma gäller vård av barn eller närstående, om du har anmält detta till CSN.

Vad gäller vid studieavbrott?
Deltagare som vill avbryta sina studier meddelar detta till kursansvarig. Om du har studiemedel från CSN måste du även kontakta dem och meddela ditt studieavbrott.

Dina rättigheter som studerande
Mer generell information om att studera på Glokala folkhögskolan och dina rättigheter som deltagare finns även på glokala.se under Studerandeinfo. Där hittar du kontakt till vår kurator, och de policydokument som styr hela folkhögskolans verksamhet.

Förväntningar på dig som deltagare
En viktig utgångspunkt för kursen är att ta vara på alla de tankar och kunskaper vi har tillsammans. En förutsättning är att under året vara med och diskutera, dela dina tankar och erfarenheter. I flera uppgifter under året ingår det att ge kommentarer till varandra, något som både är lärorikt och väcker nya perspektiv. Vi förväntar oss att du kontinuerligt deltar genom diskussioner och genom kursens inlämningsuppgifter.
Meddela kursansvarig om du behöver vara frånvarande under en period, till exempel för semester eller resa.

Intyg
Du som deltar aktivt i majoriteten av kursens moment samt genomför kursens uppgifter har fullgjort kursen, och får vid kursens slut ett studieintyg.
Har du deltagit aktivt i kursen, men ej genomfört alla moment, får du ett kursintyg.
Högskolemomenten kring projektledning (7,5 hp) ingår som en del av folkhögskolekursen, de uppgifter som examinerar högskoledelen kommer att presenteras under kursåret. Efter att ha genomgått kursen med godkänt betyg, kan man också tillgodoräkna sig dessa högskolepoäng.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information till deltagare i distanskurser angående Dataskyddsförordningen →
Vi skickar även denna information per e-post i början och i slutet av kursen.

Studieteknik och personlig arbetsmiljö
Att läsa en distanskurs ger möjlighet att själv planera när och hur du studerar. Den stora självständigheten kan samtidigt vara en utmaning. Hur hittar en studiero och fokus? Vad är viktigt att tänka på när en sitter långa stunder framför en skärm? Vi har sammanställt några tips, läs vidare →

Stöd i dina studier
Behöver du extra stöd i dina studier? Kontakta oss, så kan vi prata om vilka behov du har och hur vi kan jobba för att tillgängliggöra material och kursinnehåll för just dig. Det kan till exempel handla om att få tillgång till inlästa texter, extra samtal med lärare eller andra individuella anpassningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.